Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κάποιος να τον μαζέψει! Ο Ερντογάν θέλει τη Θράκη, τα νησιά και την Θεσσαλονίκη!

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Ταγίπ Ερντογάν. Σε σημερινή του ομιλία είπε ουσιαστικά πως πρέπει να ανήκουν στην Τουρκία η μισή Ελλάδα, η Κύπρος, η μισή Βουλγαρία, το μισό Ιράκ, η μισή Συρία, μέρος του Αζερμπαϊτζάν και μέρος της Γεωργίας!

Πρέπει να συγκληθεί άμεση συνάντηση των ηγετών των χωρών από τις οποίες θέλει να κλέψει εδάφη ο προφανώς παράφρονας Τούρκος Πρόεδρος, για να αποφασιστεί η κοινή και αποφασιστική αντιμετώπισή του.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Τούρκος ηγέτης απέδειξε πως η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη, δεν ανήκει στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν διά παντός οι όποιες ενταξιακές διαπραγματεύσεις γίνονται με την ΕΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ομιλία του στην πόλη Ριζούντα (Ρίζε), με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης, ο Ερντογάν, είπε:
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».
 

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, την Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το 1920 η τότε Τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση περί του «εθνικού συμβολαίου», το οποίο περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή!

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου της Τουρκίας περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι (της Συρίας), τη Μουσούλη (του Ιράκ), το Αρμπίλ (του Ιράκ), το Κιρκούκ (του Ιράκ), το Βατούμι (της Γεωργίας) , τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι (της Βουλγαρίας), τη Βάρνα (της Βουλγαρίας) και τα νησιά του Αιγαίου».

Προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος είχε στο μυαλό του τον χάρτη που φαίνεται πιο κάτω και αποτελεί διακαή και διαχρονικό πόθο των Τούρκων.



Ξεχνάνε όμως οι Τούρκοι πως η περιοχή δεν τους ανήκει. Ήρθαν ως κατακτητές στην περιοχή τα τελευταία 700 χρόνια. Όπου και αν σκάψει κανείς, φέρνει στο φως ευρήματα των πραγματικών ιδιοκτητών της περιοχής, που δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες. Ελληνικοί αρχαίοι ναοί, ψηφιδωτά με Ελληνικές επιγραφές, Βυζαντινές εκκλησίες και κτίρια. Η Μικρά Ασία ήταν μέρος της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Στην περιοχή αυτή μεγαλούργησαν οι Έλληνες και όχι οι Μογγολικής Καταγωγής Ασιάτες Τούρκοι. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα, να φύγουν οι καταπατητές της Μικράς Ασίας και να αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή;

Διαβάστε ακόμη:


Μανουέλ Βάλς: «Να σταματήσει η ΕΕ να υποκρίνεται πως η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ»

Νικολά Σαρκοζύ: «Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ, ανήκει στην Ασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου