Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Νικολά Σαρκοζύ: «Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ, ανήκει στην Ασία»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και εκ νέου υποψήφιος Νικολά Σαρκοζύ. Ο δεξιός πολιτικός δεν φοβήθηκε να δηλώσει τα αυτονόητα.

Μιλώντας σε εκδήλωση εχθές Δευτέρα στο Στρασβούργο, ο Σαρκοζύ είπε πως η Γαλλία και η Γερμανία παρέχουν το μισό εθνικό τους εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό οι δύο χώρες θα πρέπει να ηγηθούν της Ένωσης.

Επισήμανε επίσης πως η Τουρκία είναι ένας μεγάλος πολιτισμός και χώρα, με μακρά ιστορία, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει μέλος της ΕΕ.


«Είναι καιρός κάποιος να πει στην Τουρκία πως η θέση της είναι στην Ασία» είπε ο Νικολά Σαρκοζύ και πρόσθεσε πως η επιθυμία του είναι να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Είμαι ξεκάθαρα Ευρωπαίος. Ποτέ δεν θα δεχτώ να εγκαταλείψω το ευρώ, αλλά η Ευρώπη δεν λειτουργεί καθόλου» συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Επίσης είπε πως η Γαλλία θα πρέπει να έχει ένα είδος Ισλάμ μοναδικό στη χώρα, ενώ το Ισλάμ δεν θα πρέπει να συγχέεται με τρομοκράτες.

Ο Νικολά Σαρκοζύ πρότεινε την σύσφιξη των σχέσεων της Γαλλίας με τη Νιγηρία, την Κίνα και την Ινδία, καθώς, όπως είπε, αυτές οι χώρες θα είναι οι πιο πολυπληθείς τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία στη Γαλλία δέχτηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως εάν εκλεγεί και πάλι πρόεδρος το 2017 θα φέρει νόμο για καθολική απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες της Γαλλίας, προτείνοντας την επιβολή μέτρων για τους Μουσουλμάνους που ζουν στη Γαλλία, ώστε το Ισλάμ να γίνει πιο κοσμικό.

Επίσης είπε πως καθώς η Γαλλία είναι κοσμικό κράτος, αντιτίθεται στην δημιουργία εναλλακτικών τροφών χωρίς χοιρινό στα σχολεία της χώρας, ειδικά για τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.



Με πληροφορίες από την Hurriyet και την Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου