Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ εξασκούνται για χειρουργικά χτυπήματα στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις χτυπημάτων χειρουργικής ακρίβειας κατά των υποδομών των πυρηνικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η 353 Αμερικανική Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων, προχώρησε σε ασκήσεις συνδυασμένων χτυπημάτων κατά των εχθρικών υποδομών, σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας, στην στρατιωτική βάση Gunsan (274km νότια της Σεούλ» δήλωσε αξιωματικός του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Σεούλ και η Ουάσινγκτον εστιάζουν στην αποστολή των αερομεταφερόμενων ειδικών δυνάμεων στην Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ ασκούνται τακτικά σε τέτοια σενάρια από τη δεκαετία του ‘90, αλλά σπάνια γίνονται γνωστά στα μέσα ενημέρωσης.

Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως η γνωστοποίηση των ασκήσεων έγινε εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Βόρειας Κορέας μέσω της ανάπτυξης του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Τον Σεπτέμβριο υπήρξε ένταση στην Κορεατική χερσόνησο μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για επιτυχή έκρηξη πυρηνικής κεφαλής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε έκρηξη υδρογονοβόμβας τον περασμένο Ιανουάριο.


Πηγές: Sputnik News και Korea Herald

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου