Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Φοιτητής ζητά να καταργηθεί ο Εθνικός Ύμνος από τις τελετές αποφοίτησης στα Βρετανικά Πανεπιστήμια

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Βρετανία εξαιτίας της προσπάθειας ενός φοιτητή να αναγκάσει το πανεπιστήμιό του να σταματήσει να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας στις τελετές αποφοίτησης.

Ο Mahamed Abdullahi, έχει σπουδάσει Γεωγραφία και ως μεταπτυχιακός φοιτητής έχει εκλεγεί στην Ένωση Φοιτητών (Student’s Union) του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου και εκπροσωπεί 27.000 φοιτητές.


Ο Mahamed Abdullahi θεωρεί πως ο Εθνικός ύμνος είναι αναχρονιστικός, εγείρει ακροδεξιά και εθνικιστικά κατάλοιπα, ενώ δεν αντανακλά τις παγκόσμιες αξίες.

Το Πανεπιστήμιο αρχικά δήλωσε πως η υπόθεση ήταν υπό συζήτηση, αλλά δεν θα προχωρήσει στην αφαίρεση του Εθνικού Ύμνου από τις τελετές αποφοίτησης.



Η ανάρτηση του φοιτητή στο facebook ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ενώ ξεκίνησε ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της Βρετανίας στις τελετές αποφοίτησης.


Τα λεγόμενα του «προοδευτικού» και, κρίνοντας από το όνομα, μουσουλμάνου φοιτητή, που σπουδάζει στην Βρετανία, μόνο ως ρατσιστικά και προσβλητικά μπορούν να χαρακτηριστούν προς τη χώρα που του προσφέρει ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Με τη στάση του ξεκάθαρα προωθεί την Παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που θέλει να εξαφανίσει τα Εθνικά Κράτη, τους Εθνικούς Ύμνους και, κυρίως, τον Χριστιανισμό.

Με πληροφορίες από τους Times την Express την Daily Mail και την Sun

2 σχόλια:

  1. Συγνώμη.Στην Αγγλία δεν είναι Χριστιανοί. Η Εκκλησία της Αγγλίας (αγγλικά: Church of England) είναι η επίσημα καθιερωμένη Εκκλησία . Είναι η μητέρα εκκλησία της παγκόσμιας Αγγλικανικής κοινωνίας, και η παλαιότερη από τις 38 ανεξάρτητες εθνικές Αγγλικανικές εκκλησίες. Προκαθήμενός της είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι.
    Θεωρείται ταυτόχρονα «Καθολική» και «Μεταρρυθμισμένη». Μεταρρυθμισμένη καθώς έχεις πολλές αρχές από την Προτεσταντική μεταρρύθμιση και καθώς επίσης δεν αποδέχεται την Παπική αυθεντία και την καθολική αντιμεταρρύθμιση. Καθολική καθώς θεωρεί πως είναι η συνέχεια της αποστολικής και της Καθολικής εκκλησίας και όχι καινούργια, δίνει έμφαση στην διδασκαλία της αρχαίας των Πατέρων εκκλησίας όπως αυτή έχει διατυπωθεί στα Σύμβολα της Πίστεως. Στις λειτουργίες της έχει κρατήσει περισσότερα στοιχεία του Καθολικού τελετουργικού από οποιαδήποτε άλλη εκκλησία που επηρεάστηκε από την Προτεσταντική μεταρρύθμιση. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα μιλάει αντι του εθνικου ύμνου θα λένε αποσπάσματα απο το κοράνι και τους ψαλμους του Δαβιδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή