Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

5 σημαίνοντες Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα για παράνομη είσοδο στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, ενώ σκοπεύουν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.

Οι πληροφορίες είναι λίγο συγκεχυμένες για το θέμα, καθώς τα Τουρκικά δημοσιεύματα επικαλούνται το Ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνικά δημοσιεύματα, ενώ τα Ελληνικά δημοσιεύματα επικαλούνται τα Τουρκικά δημοσιεύματα…

Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, μια οικογένεια τριών ατόμων και δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα έχοντας διασχίσει παράνομα τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, με τον ένα από τους πέντε Τούρκους να είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.

Οι 5 Τούρκοι διέφυγαν από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κατηγορούμενοι για σχέσεις με τον Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά και ως Κεμαλιστές!

Οι 5 συλληφθέντες σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, ενώ θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες. Προσωρινά κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Φερών.

Σύμφωνα με τις Τουρκικές εφημερίδες, μετά τις 15 Ιουλίου, 23 Τούρκοι πολίτες εγκατέλειψαν τη χώρα και ζήτησαν άσυλο στη Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ εκκρεμεί η έκδοσή τους στην Τουρκία.



Με πληροφορίες από τα Sabah Anadolu ThessNews και Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου