Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλος στην ανεκτικότητα για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες στη Σουηδία;

Η χώρα με τις πιο προοδευτικές ιδέες, η χώρα που ανέχεται όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, η Σουηδία, φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα και οι Σουηδοί θέλουν να μπει τέλος στην ανεκτικότητα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Aftonbladet, το 60% των Σουηδών δεν επιθυμεί να δεχτεί η χώρα περισσότερους πρόσφυγες ή μετανάστες. 

Η Σουηδία, με πληθυσμό 9,5 εκατομμύρια, δέχτηκε 163.000 αιτούντες άσυλο τον τελευταίο χρόνο. Όμως το πρόβλημα της στέγασης και γενικότερα η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία της Σκανδιναβικής χώρας, έχει κάνει τους Σουηδούς αρνητικούς στο να συνεχιστεί η είσοδος περισσότερων.

Η έρευνα έδειξε ότι οι Σουηδοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με χρήματα ή με ρουχισμό τους μετανάστες. Επίσης, από την έρευνα φάνηκε και η δυσαρέσκεια των Σουηδών προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, καθώς οι Σουηδοί αισθάνονται «κορόιδα»…

Ταυτόχρονα, αποτυπώθηκε και η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση για τον συνολικό χειρισμό του μεταναστευτικού, ενώ γίνεται σαφές πως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον την κυβέρνηση για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.



Στις αρχές Αυγούστου, η κυβέρνηση της Σουηδίας ξεκίνησε καμπάνια αναζήτησης κατοικιών. Όπως έγραψε η εφημερίδα Svenska Dagbladet, στον δήμο της βόρειας Στοκχόλμης, Norrtälje, ζητήθηκαν από τους Σουηδούς οι εξοχικές τους κατοικίες για να στεγαστούν πρόσφυγες και μετανάστες. Όμως, η καμπάνια δεν είχε επιτυχία, καθώς οι Σουηδοί δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να παραχωρήσουν τα εξοχικά τους, αλλά και οι εταιρείες που κατασκευάζουν σπίτια διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σουηδοί για την περίθαλψη, στέγαση και ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην κοινωνία τους, έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την δυσαρέσκεια των προσφύγων και των μεταναστών, επειδή δεν τους παρέχονταν όλες οι «ανέσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Mitt i, έγινε διαδήλωση από τους αιτούντες άσυλο και τους παράνομους μετανάστες, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα και τα νέα σπίτια που τους δόθηκαν!


Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αποτελεί οργανωμένο έγκλημα κατά των προσφύγων, των παράνομων μεταναστών, αλλά και κατά των Ευρωπαίων πολιτών.

Οι εμπνευστές του σχεδίου της δημιουργίας μιας πολυπολιτισμικής Ευρώπης μέσω της μαζικής εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών, μιας Ευρπωής που δεν θα είναι πια κυρίως Χριστιανική, αλλά και Μουσουλμανική, μιας Ευρώπης που δεν θα αποτελείται από κράτη – έθνη, αλλά από πολυπολιτισμικές κοινωνίες που δήθεν θα ενωθούν κάτω από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινού νομίσματος, απέτυχε παταγωδώς.

Η ειρηνική λύση του προβλήματος θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη. 


Ίσως, η λύση να βρίσκεται στην εδραίωση της ειρήνης στις εμπόλεμες περιοχές και η υποχρεωτική επιστροφή όλων των νεοφερμένων στην Ευρώπη στις αρχικές τους εστίες, αφήνοντας τους Ευρωπαίους στην ησυχία τους, να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις παραδόσεις τους και όχι σύμφωνα με τις προσταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση, η λύση θα έρθει μέσα από έναν θρησκευτικό και πολιτισμικό πόλεμο, που θα σαρώσει την Ευρώπη για δεκαετίες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου