Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κακομοίρης ο Εμίρης… Ξέχασε πως η Ελλάδα δεν είναι «τριτοκοσμική» χώρα, αλλά ανήκει στην ΕΕ και υπόκειται σε σκληρούς νόμους!

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Εμίρης του Κατάρ από την έλλειψη προόδου στα επιχειρηματικά του σχέδια στην Ελλάδα. Όταν όμως το 2012 ξεκίνησε να αγοράζει νησιά και ξενοδοχεία, δεν γνώριζε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως υπάρχουν αυστηροί νόμοι τους οποίους κανείς δεν μπορεί να υπερβεί;

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Πρώτο Θέμα, ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ.  Αγόρασε το νησί Οξυά για να το μετατρέψει σε art island, 15.000 στρέμματα στη Ζάκυνθο για τουριστική εκμετάλλευση και το ξενοδοχείο Miramare στην Κέρκυρα.

Όμως, εδώ και 4 χρόνια ο εμίρης του Κατάρ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη (7oς στη λίστα του Forbes), βλέπει τα σχέδιά του να παραμένουν στα χαρτιά και να τον κυνηγούν οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας: εισαγγελείς, δασαρχείο, εφορία, Εκκλησία, πολεοδομία, ακόμη και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας!

Μάλιστα κατατέθηκε εις βάρος της εταιρείας του αγωγή από τη Μητρόπολη Ζακύνθου για έκταση 3000 στρεμμάτων, που κακώς περιήλθε στην κυριότητά του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης της Μητρόπολης φέρεται να είναι και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Έτσι, ο 64χρονος Εμίρης (που θεωρείται βασικός χρηματικός υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά), ίσως αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις 180 Ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα του, ενώ υποβάθμισε και την πρεσβεία του στην Ελλάδα, τοποθετώντας επικεφαλής έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο, ενώ η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον γι’ αυτόν αξιόπιστος συνεργάτης.

Το πραγματικά δυσάρεστο στην υπόθεση είναι πως η Ελληνική Κυβέρνηση δεν απαντάει στις επιστολές της εταιρείας του Εμίρη που ζητά να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα, ενώ οι 2 προσκλήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα για να επισκεφτεί το Κατάρ, δεν έχουν απαντηθεί, δείχνοντας επιεικώς αγένεια προς τον αρχηγό της χώρας του Κατάρ!

Τον Εμίρη Αλ Θάνι τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το πρόστιμο των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της νήσου Οξυάς των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος.

Όπως παρουσιάζεται και στο σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον Εμίρη.

Στοχεύοντας να δημιουργήσει ένα νησί πολιτισμού και τέχνης (art island) και κατόπιν υποσχέσεων που είχε για παροχή διευκολύνσεων από την κυβέρνηση, ο Εμίρης προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θεωρεί τουλάχιστον «επιθετική»!

Οι Καταριανοί αφήνουν ευθείες αιχμές για τη γραφειοκρατική έως και εχθρική αντιμετώπιση που υπάρχει ως προς την αξιοποίηση του βόρειου τμήματος της Ζακύνθου, καθώς η επένδυση έχει παγώσει, επειδή η Μητρόπολη Ζακύνθου και η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών έχουν υποβάλλει αγωγή για ακύρωση του συμβολαίου αγοράς της έκτασης, διεκδικώντας 3.000 από τα 15.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στον εμίρη, η όλη στρατηγική φανερώνει την προσπάθεια καθυστέρησης της επένδυσης και γι’ αυτό «ήδη ο εμίρης έχει δώσει εντολή απεμπλοκής».

Τα προβλήματα τρίτωσαν στην Κέρκυρα, όπου η ανακατασκευή του ξενοδοχείου Miramare σε υπερπολυτελές με σουίτες και η κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής δεν προχωράει!

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, έχουν κάνει επίσχεση εργασίας απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν και 50.000 ευρώ για υπερωρίες. Μάλιστα  υπάρχουν καταγγελίες για πολλές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ο Εμίρης του Κατάρ, θεώρησε πως στην Ελλάδα της κρίσης υπήρχαν επιχειρηματικές ευκαιρίες γι’ αυτόν. Πράγματι υπήρχαν. Από τις επενδύσεις του, αρκετοί Έλληνες θα έβρισκαν εργασία και το Ελληνικό Κράτος θα εισέπραττε φόρους.

Όμως, ο Εμίρης δεν κατάλαβε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κανόνες, που πρέπει να τηρούνται από όλους.

Δεν είναι δυνατό σε χώρα μέλος της ΕΕ να παραβιάζονται οι πολεοδομικοί νόμοι, οι φορολογικοί νόμοι, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η εργατική νομοθεσία, ακόμη και αν ένας ζάμπλουτος Εμίρης θέλει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Μόνο σε «τριτοκοσμικές» χώρες τύπου Ρωσία, Τουρκία, Κατάρ κλπ, είναι δυνατό να παραβιάζονται οι νόμοι και να υλοποιούνται άμεσα επενδυτικά έργα αξίας δισεκατομμυρίων που θα αποφέρουν πολλαπλάσια κέρδη στο λαό και το κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου