Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Υπουργός Οικονομικών Ρωσίας: Η Ρωσία είναι φίλη της Ελλάδας, αλλά να μην περιμένει πολλά…

Οι σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας έχουν παραμείνει ισχυρές καθ’ όλη την περίοδο των πολιτικών και οικονομικών κρίσεων, αλλά ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο CNBC ότι η χώρα του δεν βρισκόταν σε οικονομική θέση για να βοηθήσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα  να ανακάμψει.

Έχει υπάρξει αρκετή φημολογία τα προηγούμενα χρόνια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επέμβει και να προσφέρει εναλλακτικό πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά η ίδια η Ρωσία είδε την οικονομία της να πέφτει σε ύφεση μετά την δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2014 και τις διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας.

«Φυσικά η Ρωσία θα μπορούσε να είναι φίλη (της Ελλάδας) από διαφορετικές οπτικές γωνίες» δήλωσε στο CNBC εχθές Παρασκευή, ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Sergey Storchak.

«Αλλά σ’ αυτό το στάδιο, είναι δύσκολο να πούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά, καθώς υπάρχει έλλειμμα και τεράστια ζήτηση για χρήματα εσωτερικά, είμαστε πλέον πολύ συντηρητικοί στο να δανείζουμε στο εξωτερικό».

«Όμως οι Ρωσικές εταιρείες επιθυμούν να εμπλακούν περισσότερο στην Ελληνική οικονομία, με άμεσες επενδύσεις και πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει την Ελληνική οικονομία» πρόσθεσε ο Sergey Storchak, που είναι Αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών από το 2005.

Τώρα, η Ελλάδα βρισκόμενη στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης (μνημόνιο), οι σχέσεις της με τους δανειστές έχουν επιδεινωθεί καθώς η χώρα παλεύει να πετύχει τα κριτήρια για τα 86 δισεκατομμύρια της διάσωσης. Μέρος του προγράμματος δεσμεύει την κυβέρνηση σε ιδιωτικοποιήσεις που έχουν προσελκύσει ξένες επενδύσεις, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο κ. Storchak πρόσθεσε πως οι συνθήκες για επέκταση των Ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι καλοί.

«Η ελπίδα μου είναι πως τα δύο έθνη θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε νέους τομείς και αυτό θα είναι προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων» κατέληξε ο Ρώσος Υπουργός.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου