Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Εθνικιστικό παραλήρημα στον Τουρκικό Τύπο: Η Ελλάδα κατέχει 5 Τουρκικά νησιά

Με νέο άρθρο - εθνικιστικό παραλήρημα, κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου η Τουρκική εφημερίδα Yeni Cag που υπογράφει ο δημοσιογράφος Ahmet Takan. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Ελλάδα κατέχει παράνομα 5 Τουρκικά νησιά, όλα γύρω από την Κρήτη!

Η εφημερίδα Yeni Cag στο άρθρο της υποστηρίζει πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του τον Αύγουστο στην Κρήτη, νομιμοποίησε την κατοχή από την Ελλάδα 5 νησιών, που δήθεν ανήκουν στην Τουρκία.


Στο άρθρο παρουσιάζεται και επικαλείται έγγραφο από την συνθήκη του Λονδίνου το 1913, που υποστηρίζεται πως κακώς δόθηκαν στην Ελλάδα τα νησιά Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, Διονυσάδες και Δίας.


Στο άρθρο αναφέρεται επίσης και ένα ανύπαρκτο περιστατικό που υποτίθεται συνέβη στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον ευφάνταστο Τούρκο δημοσιογράφο, σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος παραβίασε τα Τουρκικά χωρικά ύδατα στην Ψέριμο (η οποία παρουσιάζεται στον χάρτη να ανήκει στην Τουρκία) και άνοιξε πυρ κατά Τουρκικού αλιευτικού σκάφους.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς στις 14 Απριλίου 2014 σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος άνοιξε πυρ κατά Τουρκικού σκάφους σκοτώνοντας τον καπετάνιο του. Όμως
ο Ahmet Takan ξέχασε να γράψει ότι ο νεκρός καπετάνιος μετέφερε λαθρομετανάστες και δεν σταμάτησε για έλεγχο στην κλήση του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, οπότε και υπήρξε καταδίωξη με πυροβολισμούς.
 


Οι συνεχόμενες Τουρκικές εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας μέσω δημοσιευμάτων, θα πρέπει να ανησυχούν και να προβληματίζουν όχι μόνο τους κυβερνόντες, αλλά και όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

156 Ελληνικά νησιά διεκδικούν οι Τούρκοι

Διαδήλωση κατά της «κατοχής» 16 νησιών από την Ελλάδα στην Άγκυρα (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου