Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ελβετίδα πολιτικός συνελήφθη επειδή βοήθησε 4 ανήλικους μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα

Η Ελβετίδα πολιτικός Lisa Bosia Mirra συνελήφθη από την αστυνομία επειδή βοήθησε 4 παιδιά από την Αφρική να εισέλθουν παράνομα στην Ελβετία. Η πράξη της υποστηρίχθηκε και από άλλους Ελβετούς πολιτικούς, που την αποκαλούν «Μητέρα Τερέζα» και «πολιτικό με καρδιά».

Όπως μεταδίδει το Russia Today, σύμφωνα με την αστυνομία, η 43χρονη Lisa Bosia Mirra, που ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα του κοινοβουλίου του καντονιού Ticino της νότιας Ελβετίας, συνελήφθη εχθές Πέμπτη και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παράνομης διακίνησης μεταναστών στη χώρα.

Η πολιτικός κρατήθηκε στην παραμεθόρια περιοχή του Stabio μαζί με έναν 53χρονο άνδρα από την Βέρνη, που οδηγούσε το φορτηγάκι που μετέφερε τους 4 παράνομους ανήλικους αφρικανούς μετανάστες.

Η Mirra αφέθηκε ελεύθερη, αλλά το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία, ενώ της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Η Ελβετίδα πολιτικός έχει κατακρίνει πολλές φορές την πολιτική της χώρας κατά των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ έχει ιδρύσει την ΜΚΟ Firdaus που βοηθά μετανάστες.

Το Αύγουστο, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τις Ελβετικές Αρχές επειδή διώχνουν από τη χώρα τους ανήλικους μετανάστες, στέλνοντάς τους πίσω στην Ιταλία, από την οποία εισέρχονται παράνομα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από τον Ιούλιο, η Ελβετία επέστρεψε 7.500 μετανάστες στην Ιταλία.



Άραγε, έχει το δικαίωμα μία πολιτκός μιας χώρας να παρανομεί, πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους της χώρας, επειδή δεν συμφωνεί μαζί τους; Τι θα γίνει αν ο καθένας από εμάς δεν τηρεί τον νόμο, επειδή δεν του αρέσει ο συγκεκριμένος νόμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου