Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αντίθετοι οι κάτοικοι της Πίζας στην ανέγερση τζαμιού δίπλα στον διάσημο Πύργο (video)

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Ιταλικής κυβέρνησης για κατασκευή τζαμιού κοντά στον διάσημο Πύργο της Πίζας εξέφρασαν οι κάτοικοι της πόλης που συγκέντρωσαν πάνω από 2000 υπογραφές.

Εκατοντάδες Ιταλοί διαδήλωσαν κατά των σχεδίων της κατασκευής τζαμιού σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από τον διάσημο λοξό πύργο της Πίζας. Με τις περισσότερες από 2000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, θα πρέπει να υπάρξει ψηφοφορία για το αν τελικά θα κατασκευαστεί το τζαμί.

Η επιτροπή που δημιουργήθηκε ενάντια στα σχέδια της κατασκευής του τζαμιού δηλώνει πως θα συνεχίσει να συγκεντρώνει υπογραφές.



Η βουλευτής και διοργανώτρια  της διαδήλωσης κατά του τεμένους Daniela Santanche δήλωσε:
«Συγκεντρώσαμε πολύ περισσότερες υπογραφές από όσες ορίζει ο νόμος. Τώρα θα πρέπει να γίνει ένας νόμος που θα διέπει τα τζαμιά και τους ιμάμηδες. Οι Ιταλοί παλεύουν για την Εθνική τους ταυτότητα και την περηφάνια να λογίζονται Ιταλοί, όχι μόνο από τον νόμο, αλλά από τις παραδόσεις τους και την κουλτούρα τους. Το μίσος δεν έρχεται από την πλευρά μας. Εμείς δεν βάζουμε βόμβες σε αεροδρόμια, στο μετρό ή σε χώρους που οι νέοι ακούνε μουσική. Το μίσους έρχεται από αυτούς (τους μουσουλμάνους). Οι Ιταλοί είμασταν πάντα ευγενείς».

Η απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την ανέγερση του τεμένους 400 μέτρα από τον Πύργο της Πίζας έγινε γνωστή στις αρχές Αυγούστου. Τότε ένας πρώην Αιγύπτιος μουσουλμάνος και νυν Χριστιανός, ο Magdi Allam, ξεκίνησε την διαμαρτυρία κατά της κατασκευής του. Το τοπικό δημοψήφισμα για το τέμενος αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Ανησυχία προκαλεί και το ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τεμένους, που θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ.



Η διαδήλωση κατά του τεμένους έγινε μετά από την απέλαση του υπηκόου Τυνησίας Bilel Chiahoui, 26 ετών, που κρίθηκε ύποπτος επίθεσης κατά του Πύργου της Πίζας, καθώς δημοσίευε στα social media μηνύματα που υμνούσαν όσους έχουν κάνει τζιχαντιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη και απειλούσε πως θα επιτεθεί και ο ίδιος στην τουριστική ατραξιόν της Τοσκάνης, τον Πύργο της Πίζας.

Το τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη ανησυχία για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία από «μοναχικούς λύκους» όπως στην Γαλλία και το Βέλγιο, ενώ έχουν γίνει αρκετές απελάσει υπόπτων για σχέσεις με Ισλαμιστές.



Με πληροφορίες από την Daily Mail και το Russia Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου