Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Απογείωση της Βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit!

Η Βρετανική οικονομία απογειώνεται μετά το Brexit, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην χώρα. Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα δείχνουν δυναμική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Express ανακοινώθηκε πως το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,6%, παρά το Brexit και παρά τον εκφοβισμό για καταστροφή σε περίπτωση που κέρδιζε το Brexit.

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου, ανακοίνωσε την δημιουργία 1600 νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων επέκτασης ύψους 344 εκατομμυρίων λιρών, ενώ η εταιρεία McDonald’s προτίθεται να δημιουργήσει 5000 νέες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η συμφωνία με τις ΗΠΑ για εξαγωγές Βρετανικού βοδινού κρέατος, την ώρα που στην ΕΕ απαγορεύεται (λόγω της υπόθεσης των τρελών αγελάδων προ εικοσαετίας). Επίσης η φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline ανακοίνωσε νέες επενδύσεις ύψους 275 εκατομμυρίων λιρών στα τρία εργοστάσιά της στην Βρετανία, η οποία μετά το Brexit αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό!

Η GSK ανακοίνωσε πως έλαβε την απόφαση να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Βρετανία εξαιτίας της τεχνογνωσίας που υπάρχει από το προσωπικό των εκεί μονάδων, αλλά και από το σταθερό και ελκυστικό φορολογικό σύστημα της χώρας!

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 24,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 250 που δείχνει την δύναμη της Βρετανικής οικονομίας σημείωσε άνοδο κατά 196,81 μονάδες.

Τα καλά νέα για την Βρετανία ήρθαν μετά το Brexit, καθώς θεωρήθηκε πως αποδεσμεύτηκε από την ΕΕ και το City του Λονδίνου, η οικονομική καρδιά της χώρας, απέκτησε νέα δυναμική, καθώς πλέον δεν θα επικεντρώνεται στην ΕΕ, αλλά θα δείξει ενδιαφέρον και στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας, της Αμερικής και της Αφρικής.

Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% οφείλεται στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,1%, που είναι η μεγαλύτερη από το 1999. Ταυτόχρονα ο τομέας των υπηρεσιών σημείωσε αύξηση κατά 0,5%.

Αυτά, καλό είναι να τα βλέπουν οι οπαδοί του «πάση θυσία ευρώ» και του «μένουμε Ευρώπη». Όπως έχει αποδειχθεί, η ΕΕ και το ευρώ, δεν ευνοούν χώρες όπως η Ελλάδα. Ευνοούν μόνο αυτούς που κινούν τα νήματα, δηλαδή τους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους. Ταυτόχρονα επιβάλλουν διαφόρων ειδών περιορισμούς στην παραγωγή και το εμπόριο, που για κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα, είναι καταστρεπτικοί. Επομένως, καλό θα ήταν να εξεταστεί σοβαρά και νηφάλια η εναλλακτική της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αρχικά και στη συνέχεια η παραμονή ή όχι στην λεγόμενη ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου