Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Απάντησε η Άγκυρα στις αιχμές Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων και την Παναγία Σουμελά

Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός ζήτησε από την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των 353.000 Ποντίων και την κάλεσε να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη. Η απάντηση όμως ήταν προκλητική και ανιστόρητη!

Διπλό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο ανήμερα του δεκαπενταύγουστου:
«Δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θ' αγωνιζόμαστε ως την τελική τους δικαίωση. Δηλαδή ως την γενική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την έκφραση, τουλάχιστον, μιας ειλικρινούς συγνώμης από τους απογόνους των θυτών, την Τουρκία».

Ταυτόχρονα, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «αυθαιρεσία» των Τουρκικών αρχών το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας» αναφέρει σε πρωτοφανές ύφος η Άγκυρα.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για δημαγωγία του κ. Παυλόπουλου, προσθέτοντας ότι
«πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση».

Σύμφωνα με την Τουρκική κυβέρνηση, οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος, είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σχετικά με τις κατηγορίες του Προκόπη Παυλόπουλου, ότι οι Τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Τουρκία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

Καλό θα ήταν βέβαια κάποιος να θυμίσει στους Τούρκους, πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μειονότητες με τον τρόπο που θέλουν να τις επιβάλλουν


Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μία επίσημα αναγνωρισμένη μειονότητα, η οποία είναι θρησκευτική και απολαμβάνει του δικαιώματος ύπαρξης και λειτουργίας άνω των 150 λατρευτικών χώρων, ομιλεί την γλώσσα που επιθυμεί σε βάρος της επίσημης Ελληνικής, τα παιδιά της θρησκευτικής μειονότητας διαλέγουν σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν (το κανονικό ή το μειονοτικό) και φυσικά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, καθώς αυξάνονται και πληθαίνουν.

Αντίθετα, από την στιγμή που οι Μογγολικής καταγωγής Τούρκοι εμφανίστηκαν στις Ελληνικές περιοχές της Μικράς Ασίας και της Ευρώπης, άρχισαν να κατακτούν τα εδάφη των Ελλήνων, προχώρησαν σε μαζικές εκκαθαρίσει επί 400 χρόνια, βιαίως εξισλάμισαν τους ντόπιους πληθυσμούς, κατέστρεψαν αρχαιότητες και εκκλησίες και γενικά ξερίζωσαν ο,τιδήποτε θύμιζε πως οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και χιλιάδες χρόνια ήταν οι Έλληνες και όχι οι Τούρκοι!

Ταυτόχρονα, κατά τον εικοστό αιώνα, οι μειονότητες στην Τουρκία, έχουν υποστεί γενοκτονίες (Αρμενική και Ποντιακή), διωγμούς, καταστροφές (Σμύρνη), πογκρόμ (Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη), δημεύσεις περιουσιών και διάφορους περιορισμούς σε σχέση με τα περιουσιακά – κληρονομικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί!

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική μειονότητα στην σύγχρονη Τουρκία, από ανθούσα, της τάξης των 250.000 ανθρώπων που ήταν την δεκαετία του 1930, σήμερα αριθμεί μόλις 2.500 άτομα.

Να, ποιοι δέχονται διαχρονικά «απάνθρωπη μεταχείριση»...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου