Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ζητούν παραιτήσεις και αποζημίωση από ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και Μαριάς

Μίλησαν έξω από τα δόντια κατά της πολιτικής του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νότης Μαριάς και ζήτησαν παραιτήσεις και αποζημίωση για την ζημιά που προξένησαν στην χώρα. Αφορμή αποτέλεσε η παραδοχή των λαθών των τριών οργανισμών στο πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας, που κατέστρεψε οικονομικά την χώρα και τους πολίτες.

Σε άρθρο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ζητά να παραιτηθούν όσοι έφταιξαν για τη δημοσιονομική ασφυξία της Ελλάδας και τους καλεί να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα καλεί προς μια στροφή σε μια νέα πολιτική με άμεση ελάφρυνση του χρέους και επιμένει πως πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει πως η Τρόικα είχε οργανώσει το bank run πριν από τη μετακίνησή του στο Υπουργείο Οικονομικών και πως τον απείλησαν με κλείσιμο των τραπεζών τρεις ημέρες αφότου ανέλαβε το Υπουργείο. Επίσης, αποκάλυψε ότι οι «θεσμοί» προχώρησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και τώρα του χρεώνουν το κλείσιμό τους και τα capital controls.

Ο πρώην Υπουργός κατηγορεί την τρόικα πως συμπεριφέρθηκε όπως ένας κοινός νταής, που κατηγορεί τα θύματά του και δυσφημεί οποιονδήποτε τολμά να αντιστέκεται στις τακτικές του.

Η αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη στις απαιτήσεις της Τρόικας και τις απειλές της ότι θα τον οδηγήσουν ενώπιον δικαστηρίων, ήταν απλή: «Προχωρήστε, θα σας αντιμετωπίσω. Σε όποιο φόρουμ θέλετε: σε κάθε αμφιθέατρο, τηλεοπτικό σταθμό ακόμη και σε δικαστική αίθουσα»!

Όσον αφορά την έκθεση του ανεξάρτητου γραφείου του ΔΝΤ, υποστηρίζει πως είναι μια σκληρή έκθεση, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την χυδαία οικονομική πολιτική και τη διπλωματία που ασκούν οι υπάλληλοι της Τρόικας και φέρνει το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν σε δύσκολη θέση.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως η τρόικα είτε θα αποκαταστήσει έστω και ένα μικρό μέρος της νομιμότητας επικρίνοντας και απολύοντας αξιωματούχους που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη ή δεν θα κάνει τίποτα, εντείνοντας τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην Ε.Ε. συμβάλλοντας στην ταχύτερη αποδόμηση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τα Ελλάδας υποστηρίζει πως χρειάζεται μια άμεση συγγνώμη προς τον Ελληνικό λαό, όχι μόνο από το ΔΝΤ αλλά και από την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Αλλά μια συγγνώμη δεν αρκεί. Χρειάζεται να συνοδευθεί και από μια άμεση παραίτηση εκπροσώπων των τριών θεσμών, όπως του κ. Πολ Τόμσεν του κ. Τόμας Βίζερ και του κ. Κλάους Μαζούχ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια στροφή στην μακροοικονομική, δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική για την Ελλάδα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναρωτιέται αν θα συμβεί άραγε κάτι από όλα αυτά ή η έκθεση του ΔΝΤ θα ξεχαστεί σύντομα, με τις πιθανότητες κλίνουν προς το δεύτερο.

Για την έκθεση του ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ που παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στο Ελληνικό πρόγραμμα, μίλησε σε συνέντευξή της και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως πρόκειται για στοιχεία τα οποία θεμελιώνουν ευθύνη και, μάλιστα, όχι μόνον διεθνή, όχι μόνον ποινική αλλά και αστική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των επιτελών του. 


Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι εκθέσεις προκαλούν πανικό στα στελέχη των διεθνών οργανισμών, καθώς η κ. Λαγκάρντ σπεύδει να μετακυλήσει τις ευθύνες στον προκάτοχο της, τον κ. Στρος Καν και σπεύδει επίσης να παρασιωπήσει αυτό που αποτελεί κορυφαίο γεγονός και αποκάλυψη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους πέρυσι, ότι η μη διαγραφή χρέους το 2010, δεν έγινε από παραδρομή, αλλά έγινε σε συμφωνία με τις Κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, προκειμένου να διασωθούν οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες που διακρατούσαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, όταν το 2010 Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν η κυρία Λαγκάρντ!

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει επίσης πως η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα έπρεπε να έχει κινηθεί προ πολλού στο θέμα του Μνημονίου, που αποτελεί έγκλημα κατά του πολιτεύματος, με συμμετοχή ξένων επιτετραμμένων. 


Υπάρχουν βέβαια τα εμπόδια του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, αλλά υπάρχει η δυνατότητα ακριβώς με τις διατάξεις των εγκλημάτων κατά του πολιτεύματος και τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου που αφορούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να ελεγχθούν εκείνοι οι οποίοι επιβάλλουν αυτές τις συνθήκες και αυτό το καθεστώς στην χώρα μας, κατέληξε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Να αποζημιώσει η τρόικα την Ελλάδα για τα εγκληματικά λάθη του ΔΝΤ ζήτησε με συνέντευξή του και ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε, το γεγονός ότι στην Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου  (Independent Evaluation Office – IEO) συνομολογούνται τα εγκληματικά λάθη του ΔΝΤ που οδήγησαν στην πλήρη αποτυχία του πρώτου μνημονίου που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει αυτά τα οποία έχουμε ήδη πει από το 2010 ότι δηλαδή η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματόζωο της ΕΕ και του ΔΝΤ, που με την πολιτική της τρόικας κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και γέμισαν την πατρίδα μας με στρατιές φτωχών και ανέργων.

Ο κ. Νότης Μαριάς συνέχισε λέγοντας πως η Ελληνική πλευρά οφείλει επιτέλους να συγκροτήσει το φάκελο της ζημιάς που προκάλεσαν τα μνημόνια και η οποία ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η τρόικα οφείλει να καταβάλλει στην πατρίδα μας.

Την πρόταση αυτή είχε κάνει ο κ. ΜΑριάς από τις αρχές του 2015, όμως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για την καταστροφική της πολιτική και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε στην Ελλάδα δεν τόλμησε ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα να πει κουβέντα για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων από την τρόικα.

Επισημαίνεται ότι το ζήτημα της αποζημίωσης της Ελλάδας από την τρόικα έχει θέσει επανειλημμένα ο Νότης Μαριάς τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή με συνεχείς του παρεμβάσεις, ενώ από τον Ιανουάριο του 2014 έγινε δεκτή από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τροπολογία του Νότη Μαριά για την άρση ασυλίας της τρόικας προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των τροικανών.

Άραγε, μετά από τόσες προτροπές και τόσα όπλα στην φαρέτρα, θα υπάρξει κάποια κίνηση κατά της τρόικας και των θεσμών από την δήθεν προοδευτική και δήθεν αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ή πολύ απλά αποτελούν πλέον και αυτοί μέρος του υποταγμένου συστήματος που καταστρέφει και εξαθλιώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου