Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ρουβίκωνας: Να τιναχθεί στον αέρα η Τουρκική πρεσβεία!

Η ανάρτηση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας για το τι πιστεύει σε σχέση με την επίθεση με μπογιές στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα είναι ξεκάθαρη. Το που βρήκε όμως το απόρρητο έγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τις αρχές ασφαλείας.

Με δύο αναρτήσεις της η ομάδα Ρουβίκωνας στο athens.indymedia.org που μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ, εξηγεί τους λόγους που επετέθη με μπογιές στο κτίριο της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Εντύπωση προκαλεί το ότι η ομάδα ανάρτησε στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο ζητούνταν η προσεκτική φύλαξη της Τουρκικής πρεσβείας, του στρατιωτικού και εμπορικού ακολούθου, του προξενείου Θεσσαλονίκης και του γραφείου για θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Πως ήρθε στα χέρια της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας το απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών; Προφανώς, κάποιο στέλεχος των υπηρεσιών που παρέλαβαν το έγγραφο, διατηρεί σχέσεις με την συγκεκριμένη ομάδα. Επομένως, τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, σε όλες τις υπηρεσίες που αναφέρονται ως παραλήπτες στο «απόρρητο» έγγραφο.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο από τις αναρτήσεις του Ρουβίκωνα είναι το πώς βλέπει το Τουρκικό κατεστημένο του Ερντογάν και σε ποιους δηλώνει συμπαράσταση στο τέλος της ανάρτησης https://athens.indymedia.org/post/1561849/ στο διαδίκτυο.
Στους ακροαριστερούς του DHKP-C και στους Κούρδους της Συρίας YPG που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες και οι Αμερικανοί συμμάχους.
Ταυτόχρονα, η ομάδα Ρουβίκωνας εκφράζει την επιθυμία ανατίναξης της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, αποκαλώντας την μάλιστα «γραφική φωλιά Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ»:

«ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-C
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG
ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας “υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία” είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/).
Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!
»

Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσες απόψεις…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου