Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Απαγόρευση του μπουρκίνι σε παραλίες της Γαλλίας και ξύλο μεταξύ Κορσικανών και Βόρειο-Αφρικανών

Στην απαγόρευση των ολόσωμων μαγιό (μπουρκίνι) που φορούν αρκετές γυναίκες μουσουλμανικού θρησκεύματος προχώρησε ο Δήμαρχος των Καννών David Lisnard, ισχυριζόμενος πως αυτό αποτελεί σύμβολο του ισλαμικού εξτρεμισμού και εστία προβλημάτων που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη στη Γαλλία.

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να εκδώσει τη συγκεκριμένη απαγόρευση φοβούμενος «ακόμη και συμπλοκές» όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς η εικόνα αυτή παραπέμπει σε φανατικούς ισλαμιστές, εξ αιτίας των οποίων η Γαλλία θρήνησε πολλά αθώα θύματα. Συμπλοκές που έγιναν πραγματικότητα στην Κορσική!


Η ανακοίνωση του Δημάρχου των Καννών αναφέρει:
«Απαγορεύεται η πρόσβαση στις παραλίες για κολύμβηση σε οποιοδήποτε πρόσωπο φοράει ρούχα ανάρμοστα τα οποία δεν σέβονται τα χρηστά ήθη και την εκκοσμίκευση. Τη στιγμή που η Γαλλία αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μαγιό που υποδηλούν επιδεικτικά το θρήσκευμα μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Η απαγόρευση του μπουρκίνι συνοδεύεται και από πρόστιμο 38 ευρώ, τα οποία θα κληθεί να πληρώσει όποια γυναίκα φοράει μπουρκίνι στις Γαλλικές παραλίες.

Υπενθυμίζεται πως το 2011 η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που απαγόρευσε το ισλαμικό πέπλο που αφήνει μόνο τα μάτια να φαίνονται, (μπούρκα), καθώς και το νικάμπ το οποίο καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου.



Τα επεισόδια που φοβόταν ο Δήμαρχος των Καννών σημειώθηκαν τελικά στην Κορσική, όταν ήρθαν στα χέρια ντόπιοι νεαροί με Βόρειο-Αφρικανούς!

Έτσι, σε παραλία της Κορσικής, μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση της απαγόρευσης του μπουρκίνι, (ολόσωμο μαγιό για μουσουλμάνες), κάποιοι θέλησαν να φωτογραφίσουν μια νεαρή λουόμενη που φορούσε μπουρκίνι!

Παρέες Βορειοαφρικανών και ντόπιων ήρθαν στα χέρια και τραυματίστηκαν 3 άτομα. Δύο νεαροί Κορσικανοί τραυματίστηκαν από χτυπήματα με δόρυ από τους Αφρικανούς, ενώ στο νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα μεταφέρθηκε και η γυναίκα με το μπουρκίνι. Τελικά, επενέβη η αστυνομία. Οι εν λόγω Αφρικανοί θεωρούνται μέλη μιας ομάδας που ονομάζεται «Μουσουλμανικές οικογένειες».

Με πληροφορίες από τα thepressproject και crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου