Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Ξεφορτώνεται στην Κρήτη 3000 πρόσφυγες η Γερμανία

Η Γερμανία έκρινε πως τουλάχιστον 3000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να μείνουν στο έδαφός της και κάνοντας χρήση της απαράδεκτης συνθήκης Δουβλίνο-3, αποφάσισε να στους στείλει πίσω στην χώρα εισόδου στην ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο-3, κάθε κράτος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει στην χώρα εισόδου, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού και καθώς οι περισσότερες χώρες της ΕΕ αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες από την Γερμανία την Ελλάδα ή αλλού, αποφάσισε να τους στείλει πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη! 


Σε πρώτη φάση, αναμένονται πάνω από 3.000 πρόσφυγες που κρίνονται υπεράριθμοι στην Γερμανία.

Την απόφαση της Γερμανίας δέχτηκε αδιαμαρτύρητα η Ελληνική κυβέρνηση! Ήδη έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου, με επικεφαλής τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο Ηράκλειο, προαναγγέλλοντας τη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων στην Κρήτη, μετά την τουριστική σεζόν.

Οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να έρχονται αεροπορικώς στην Κρήτη, από τον προσεχή Δεκέμβριο. Αρχικά θα στεγαστούν στο Ηράκλειο και τα Χανιά. 

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το πραγματικό κόστος με το οποίο έχει επιβαρυνθεί η Ελλάδα από την έναρξη της μαζικής εισροής προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, διέθεσε μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα 330 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα έδωσε όμως στην Ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε ΜΚΟ, κυρίως του εξωτερικού.

Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται περί οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας, για την φιλοξενία των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών, προς το παρόν παραμένουν μόνο στα λόγια.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, θα δημιουργηθούν οργανωμένα camp με σπίτια και όχι σκηνές, ενώ δεν αποκλείονται και ξενοδοχεία. Οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες δεν αναμένονται στην Κρήτη πριν τον Νοέμβριο.

Ο χρονικός ορίζοντας φιλοξενίας είναι 3 χρόνια. Θα υπάρξει ειδική μελέτη για την φύλαξη των camp, ενώ υπογράμμισε πως τα δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια επιβάρυνση που θα διασαλεύει τα βασικά δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στα camp, θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.

Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται και να ανυσηχούν. Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, είπε ότι σύντομα θα γίνει σύσκεψη της ΠΕΔ για να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης τάχθηκε κατά της δημιουργίας μεγάλων δομών. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης, θα κατατεθούν οι προτάσεις από πλευράς δήμων. Ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι οι χώροι φιλοξενίας θα δημιουργηθούν μακριά από τουριστικές περιοχές. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε ότι για την περιοχή του, ένας χώρος που εξετάζεται, είναι το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων.

Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο! Όλες οι χώρες αρνούνται να βοηθήσουν και φορτώνουν το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, με πρωταγωνίστρια την Γερμανία, οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνούνται να συζητήσουν την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και, ουσιαστικά, δεν βοηθάνε ούτε οικονομικά, ούτε με σύγχρονα μηχανήματα και προσωπικό την Ελλάδα στο θέμα των παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Ο Ευρωπαίοι εταίροι, αφήνουν την Ελλάδα για ακόμη μία φορά μόνη της και αβοήθητη. Για ποιο λόγο επομένως η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ;


Με πληροφορίες από το e-Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου