Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μόνο 1 στους 4 αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα είναι πρόσφυγας!

Τα μεγάλα Τουρκικά κυκλώματα των δουλεμπόρων στέλνουν στα Ελληνικά νησιά παράνομους οικονομικούς μετανάστες και όχι πρόσφυγες από την Συρία, ύστερα από την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, οι καραβιές των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα αποτελούνται από οικονομικούς μετανάστες και όχι από πρόσφυγες. Τα στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού δείχνουν ότι τον τελευταίο μήνα μόνο 1 στους 4 παρανόμως εισερχομένους είναι πρόσφυγας.

Έλληνες αξιωματούχοι δεν θεωρούν το γεγονός αυτό τυχαίο και εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα σχέδιο ασφυκτικής πίεσης προς τη Ελλάδα μέσω του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, οι Σύριοι πρόσφυγες κρατούνται σε μεγάλο βαθμό στην Τουρκία. Έτσι η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί οικονομικούς μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου.

Τα στοιχεία του Ιουλίου και του Αυγούστου δείχνουν πως από τα 1.950 άτομα που εισήλθαν παράνομα στα νησιά, οι Σύριοι πρόσφυγες ήταν μόνο 500.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υπηκοότητες. Μόνο 1 στους 4 είναι πρόσφυγας και 2 στους 4 έχουν προσφυγικό προφίλ. Οι οικονομικοί μετανάστες έρχονται διαβασμένοι και με το που πατήσουν το πόδι τους σε Ελληνικό έδαφος ζητάνε άσυλο. Τους Σύριους μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τους οικονομικούς μετανάστες, των οποίων η διαχείριση έχει καταστεί το μεγαλύτερο αγκάθι για εμάς. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η αφομοίωση και η προσαρμογή των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα είναι σημαντικά πιο δύσκολη λόγω θρησκείας και κουλτούρας», δήλωσε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος αρμόδιος αξιωματούχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου