Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Προτεραιότητα για την Πολεμική Αεροπορία η αναβάθμιση των F-16 και Mirage 2000

Η ανάγκη αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, καθώς τα αεροσκάφη πλησιάζουν σταδιακά στο όριο του επιχειρησιακού τους βίου. Έτσι απαιτείται να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να διατηρηθούν αξιόμαχα, μεγιστοποιώντας την αξιοπιστία της Ελληνικής αποτροπής.

Όπως διαβάσαμε στο defence-point, η αναβάθμιση αφορά τόσο τα μαχητικά τύπου F-16 όσο και τα Mirage 2000. Η απόφαση για το τι θα προηγηθεί και πως θα υλοποιηθεί ευνοεί την Αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin αφού ο πολύ μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών F-16 του Ελληνικού οπλοστασίου ευνοεί την εμπλοκή της αμυντικής βιομηχανίας, με οφέλη περισσότερα πέραν των αμιγώς επιχειρησιακών, σε χρονικό ορίζοντα 7 ετών.

Για το θέμα μίλησε στα μέσα Ιουνίου στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Χρίστος Χριστοδούλου, λέγοντας:

«Για μας, ως ΑΤΑ, το κυρίαρχο πρόγραμμα είναι η αναβάθμιση του συνόλου των F-16 που, αν γίνει, θα μας δώσει ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός καθώς η διαμόρφωση που έχει επιλεγεί είναι η καλύτερη ίσως στον κόσμο.
Αν τελικώς γίνει, θα έχουμε μια ομογενοποίηση του στόλου των μαχητικών μας με 150 αεροσκάφη ίδιων επιδόσεων και της εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και ενιαία γραμμή συντήρησης και υποστήριξης των μαχητικών, που θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις.
Με λίγα λόγια, θα έχουμε τρομερά οικονομικά οφέλη, καθώς σε βάθος χρόνου, όχι πολύ μακρινού, το όποιο κόστος θα έχει αποσβεσθεί.
Πιστεύω ότι ο εκσυγχρονισμός του στόλου όλων των F-16 θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην απόκτηση του F-35 από τους Τούρκους».

Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των πολεμικών αεροσκαφών στο cosmostatus έχουμε αρθρογραφήσει πολλές φορές, κρούοντας και τον κώδωνα του κινδύνου.

Διαβάστε μερικά από τα άρθρα και μέσα σε αυτά βρείτε περισσότερους συνδέσμους για περισσότερη πληροφόρηση:

Ξύπνησαν στο Υπ. Άμυνας; Αίτημα στις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των F-16;

Ερωτηματικά σε σχέση με δημοσιεύματα για αναβάθμιση των Mirage 2000

Τι θα γίνει με τους εξοπλισμούς; Θα γίνουν αγορές και εκσυγχρονισμοί;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου