Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η Βρετανία δεν θα καταφέρει να δεχτεί 20.000 Σύριους πρόσφυγες ως το 2020

Η Βρετανική κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε πορεία επίτευξης του στόχου της εγκατάστασης στη χώρα 20.000 προσφύγων από τη Συρία, προειδοποιούν αρκετοί Βρετανοί βουλευτές.

Η επιτροπή του υπουργείου εσωτερικών αποκάλυψε πως η πρόοδος της εγκατάστασης στην χώρα προσφύγων είναι χαμηλή. Μόλις 2.000 οικογένειες από τη Συρία εγκαταστάθηκαν σε υποδομές μέχρι τώρα.

Μάλιστα η νέα πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, δεν διόρισε υπουργό για πρόσφυγες από τη Συρία, έναν ρόλο που είχε εφεύρει ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Τερέζα Μέι, στην νέα κυβέρνηση, διόρισε τον υπουργό για τους πρόσφυγες, Ρίτσαρντ Χάρινγκτον, υπουργό αρμόδιο για τις συντάξεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Τερέζα Μέι δήλωσε πως ο ρόλος του υπουργού προσφύγων θα απορροφηθεί από άλλες δομές και επίσης πως η κυβέρνηση είναι ακόμη δεσμευμένη στο να δεχτεί 20.000 πρόσφυγες ως το 2020.

Η αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας, αποκάλυψε επίσης πως η δέσμευση του Ντέιβιντ Κάμερον για εγκατάσταση 3.000 παιδιών προσφύγων στη χώρα, από κέντρα της Ευρώπης όπως το Καλαί και η Δουνκέρκη, είναι επίσης επισφαλής.

«Παραμένουμε ανήσυχοι για την ικανότητα της κυβέρνησης να αυξήσει ικανοποιητικά τη χωρητικότητα, ώστε να γίνει δυνατή η εγκατάσταση 20.000 προσφύγων από τη Συρία και να πραγματοποιηθεί η δέσμευση για εγκατάσταση χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών, όπως σωστά είχε κάνει η κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ένας από τους λόγους που επικράτησε το Brexit στο δημοψήφισμα, ήταν και το θέμα των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι κατακλύζουν την Βρετανία. Έτσι, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η μετεγκατάσταση 20.000 προσφύγων από τη Συρία στη Βρετανία, ειδικά εάν η χώρα βγει από την ΕΕ ως το 2020.


  
Με πληροφορίες από το rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου