Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Θρίλερ στη Βρετανία: Προηγείται το Brexit

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ. Ένα Brexit αναμένεται να πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις στην Ευρώπη, ίσως καλές ίσως όχι. Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δείχνουν να αμφιταλαντεύονται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, τα δύο στρατόπεδα του «Ναι» και του «Όχι» ισοψηφούν με 41%.
Σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, για πρώτη φορά προηγείται το Brexit!
Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM, αιφνιδίασε τους επενδυτές και οδήγησε την στερλίνα σε πτώση.

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, το 45% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% είναι υπέρ της παραμονής.

Σχεδόν όλες οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις μέχρι πριν λίγες ημέρες, έδιναν άνετο προβάδισμα στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ προηγείτο της εξόδου με διαφορά 8 μονάδων.

Άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, έδειξε ότι το Brexit προηγείται με 47% έναντι 44% της παραμονής.

Η προπαγάνδα και ο εκφοβισμός των Βρετανών από τους πάντες, δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Ο Βρετανικός λαός βλέπει πως το συμφέρον του δεν βρίσκεται εντός της ΕΕ των γραφειοκρατών και των Γερμανών με τους δορυφόρους τους. Ο λαός της Βρετανίας έχει καταλάβει πως δεν μπορεί να υπάρχει εθνική κυριαρχία εντός του εκτρώματος της ΕΕ. Και το ονομάζουμε έκτρωμα, καθώς σε τέτοιο έχει εξελιχθεί. Η ΕΕ ήταν μια όμορφη ιδέα, αλλά η εφαρμογή της έδειξε πως πρόκειται για μια στυγνή δικτατορία, που προωθεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, οτιδήποτε αντεθνικό, επιβάλλει την αποχριστιανοποίηση και γενικά έναν γκρι λαό, χωρίς τους πραγματικούς Ευρωπαίους, αλλά με Ασιάτες, με Αφρικανούς και ολίγους Ευρωπαίους που σύντομα θα είναι μειονότητα στην χώρα τους…



Με πληροφορίες από το NOOZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου