Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Στο Διδυμότειχο η νέα Ειδομένη;

Μια περίεργη κατάσταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Στην περιοχή του Διδυμοτείχου συγκεντρώνονται πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία. Ταυτόχρονα, παρατηρείται αύξηση και στις αφίξεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όπως αποκάλυψε στον Status Radio 94,2 ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, παρατηρείται αύξηση κατά 80% της εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω του Έβρου το τελευταίο δίμηνο. Οι διακινητές περνάνε με βάρκες το ποτάμι και στη συνέχεια με φορτηγά μεταφέρουν τους ενδιαφερόμενους αλλού.

Όμως το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες έχει αποκτήσει και αντίστροφη κατεύθυνση. Εδώ και 15 ημέρες, πάρα πολλοί παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία!

Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες, μετά την διάλυση του καταυλισμού της Ειδομένης, συνωστίζονται και κατασκηνώνουν κυρίως στο Διδυμότειχο, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, επιχειρώντας να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία. Έτσι, εκφράζονται φόβοι για νέα Ειδομένη στο Διδυμότειχο!

Όσοι προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα παράνομα και να περάσουν στην Τουρκία, συλλαμβάνονται και ξαναταυτοποιούνται.

Πολλοί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστικά τρόπος, καθώς πολλές φορές δεν τους δέχεται η πατρίδα τους! Έτσι, ο μόνος τρόπος επιστροφής, είναι ο παράνομος, όπως δηλαδή έφτασαν και εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου