Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών προτείνει την κράτηση των μεταναστών σε νησιά

Ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών Sebastian Kurz, σε συνέντευξή του το Σάββατο στην εφημερίδα Die Presse, πρότεινε την κράτηση των μεταναστών σε νησιά, ώστε να αποτραπεί η άφιξή τους στην κυρίως Ευρώπη.

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι οι μετανάστες στις ΗΠΑ πρώτα έφταναν στο νησί Ellis κοντά στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, οι Αμερικανικές αρχές αποφάσιζαν ποιος θα επιτραπεί να περάσει στην κυρίως χώρα. Ένα τέτοιο νησί – πρότυπο, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ευρώπη» είπε ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σεμπάστιαν Κούρτζ (γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1986), υπέθεσε πως οι εγκλωβισμένοι στα Ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, που δεν έχουν πιθανότητα να λάβουν άσυλο, θα ήταν πιο πρόθυμοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, από αυτούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διαμερίσματα στο Βερολίνο ή τη Βιέννη.

«Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να υιοθετήσει εν μέρει το Αυστραλιανό μοντέλο, καθώς δεν μπορεί να αντιγραφεί εξολοκλήρου. Όμως οι βασικές αρχές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην ΕΕ» δήλωσε ο Κούρτζ.

Η Αυστραλία στέλνει τους μετανάστες που φτάνουν στη χώρα με βάρκες, σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις σε νησιά που ανήκουν στο Nauru και την Papua New Guinea. Η πρακτική αυτή όμως, έχει τύχει σκληρής κριτικής από τα Ηνωμένα Έθνη και από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Πηγή: Sputnik
Μετάφραση: cosmostatus

1 σχόλιο:

  1. εμεις παλι λεγαμε να τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν.η αυστραλια μια χαρα κανει,,αλλα ξερεις στα ελληνικα νησια κατοικουν και ελληνες!!σιγα μην τους τα χαρισουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή