Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ρώσος νομικός προτείνει στον Μεντβέντεφ: Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ

Ο νομικός και υπεύθυνος για τους νόμους στην Αγία Πετρούπολη Vitaly Milonov, προτείνει την χρήση του ονόματος Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ σε όλους τους Ρωσικούς χάρτες, τα κρατικά έγγραφα και τα βιβλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ria Novosti που αναδημοσιεύει το Russia Today, o Βιτάλυ Μιλόνοβ έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Dmitry Medvedev, με τίτλο «η επιστροφή στην ιστορική ονομασία της πόλης», τονίζοντας πως το όνομα Κωνσταντινούπολη ήταν σε χρήση επί Τσαρικής Ρωσίας.

«Πολλοί κάτοικοι της χώρας μας συνδέουν ακόμη την Κωνσταντινούπολη με την ιστορία του Βυζαντίου. Πριν την επανάσταση των Μπολσεβίκων, η πόλη ονομαζόταν Κωνσταντινούπολη στην χώρα μας. Σήμερα, πολλά Ορθόδοξα έθνη, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, διατηρούν αυτή την παράδοση» έγραψε ο Μιλόνοβ στην επιστολή του.

«Η επιστροφή στην ιστορική ονομασία της πόλης θα συμβολίζει το ότι η χώρα μας και ο λαός μας κρατά στην μνήμη του την τραγική μοίρα του Βυζαντίου. Δεν απορρίπτουμε το νέο όνομα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα στην ιστορική δικαιοσύνη παρόλο που περιέχεται στη μορφή ενός συμβόλου» κατέληξε ο Μιλόνοβ.

Το όνομα Κωνσταντινούπολη ήταν επίσημα σε χρήση από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι το 1930. Το όνομα της πόλης άλλαξε όταν η Τουρκία αυτοανακηρύχθηκε Δημοκρατία.

Ο Βιτάλυ Μιλόνοβ είναι βετεράνος Ρώσος πολιτικός, ιδιαίτερα γνωστός στη Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο από το 2013, όταν δημιούργησε τον νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα σε τρίτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου