Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Γιατροί αποκαλύπτουν: τραυματισμένοι ισλαμοφασίστες μεταφέρονται στην Τουρκία για περίθαλψη

Οι πολεμιστές του Ισλαμικού κράτους μεταφέρονται συχνά στην Τουρκία, όταν τραυματίζονται στη μάχη, όπου τους παρέχεται πλήρης περίθαλψη και θεραπεία και στη συνέχεια επιστρέφουν στις μάχες.

Την παραδοχή – καταγγελία έκαναν στο Russia Today οι ίδιοι οι γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία στο Γκαζιάντεπ και στο Κιλίς. Οι ισλαμοφασίστες μεταφέρονται με φορτηγάκια και όχι με ασθενοφόρα στα Τουρκικά νοσοκομεία. Η είσοδός τους στην χώρα δεν εμποδίζεται από κανέναν.

Οι τραυματίες που περιθάλπονται στην Τουρκία ανήκουν και στον FSA, δηλαδή τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό που ανήκει στην αντιπολίτευση που πολεμάει τον Άσαντ.



Μάλιστα οι γιατροί έχουν έρθει αντιμέτωποι με την υποχρέωση να περιθάλψουν τζιχαντιστές, που πολλές φορές είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά αυτοκτονίας, τα οποία αναγκάζονται να αφαιρούν οι γιατροί, με κίνδυνο της ζωής τους.

Άλλες σουρεαλιστικές σκηνές περιλαμβάνουν τραυματισμένους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από των οποίων τις τσέπες πέφτουν χειροβομβίδες!

Οι γιατροί δήλωσαν πως πλέον δεν έρχονται τόσοι πολλοί τραυματίες του Ι.Κ. στην Τουρκία για περίθαλψη. Μόνο λίγοι κάθε μία ή δύο εβδομάδες.



Όσον αφορά το πώς νοιώθουν για το ότι περιθάλπουν τρομοκράτες, δήλωσαν πως είναι γιατροί και σύμφωνα με τον όρκο τους είναι αναγκασμένοι να περιθάλπουν κάθε τραυματία, ανεξάρτητα από το ποιος ή τι είναι.

Κάποιους από τους τζιχαντιστές, οι γιατροί στην Τουρκία τους έχουν περιθάλψει 2 και 3 φορές, καθώς τραυματίζονται συχνά στις μάχες που δίνουν.

Η Τουρκική κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στους γιατρούς, αλλά είναι βέβαιο πως διευκολύνει την μετάβασή τους στην Τουρκία για περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου