Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Φόροι, φόροι, φόροι… Ως που θα πάει;

Η νέα φοροκαταιγίδα που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι δήθεν εταίροι, που συμπεριφέρονται σαν τοκογλύφοι, φέρνει νέους φόρους ύψους 5,4 δισ. ευρώ. Αυτά έχουν συμφωνηθεί ήδη και αναμένεται να ψηφιστούν την Κυριακή. Επομένως, για ποιο λόγο γίνονται οι απεργίες εφόσον δεν είναι διαρκείας;

Σύμφωνα με το enikonomia.gr αυξάνονται:
- Ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από 23% στο 24%.
- Η φορολογία στην αμόλυβδη, το υγράεριο και το φυσικό αέριο.
- Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καπνό, στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα ποτά.
- Το Τέλος Ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων.
- Τα Τέλη κυκλοφορίας.
- Αλλάζει η κλίμακα φορολογία εισοδήματος με μικρότερο αφορολόγητο όριο.
- Επιβάλλεται Τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση και στη χρήση Διαδικτύου.
- Προβλέπεται πάγωμα των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια.

Η κυβέρνηση, έχει προτείνει τη δημιουργία αυτόματου συστήματος περικοπής δαπανών, καθώς και την περαιτέρω περιστολή των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει για να μην θεσμοθετήσει επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, στην περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, περίπου δηλαδή αυτό που ζήτησε το ΔΝΤ…

Επίσης, καταργούνται 716 φοροαπαλλαγές.
Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και επανεξετάζονται είναι οι εξής:
• 123 φοροαπαλλαγές, όπως ιατρικές δαπάνες, δωρεές και χορηγίες, έκπτωση φόρου λόγω αναπηρίας, έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου.
Στις ιατρικές δαπάνες, εξετάζεται να αναγνωρίζονται φοροαπαλλαγές μόνον για δαπάνες άνω των 100 ευρώ που γίνονται μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
• 109 φοροαπαλλαγές που αφορούν τις επιχειρήσεις.
• 19 φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές που εφαρμόζονται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
• Φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για να εξετάσει το νέο φορολογικό στα αυτοκίνητα αναμένεται να αποφασίσει την επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας που υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων, σε όλα τα αυτοκίνητα με πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας από την 1/1/2003!!! Αυτό σημαίνει πως στη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινήτων μικρού ή μεσαίου κυβισμού θα υπάρξει αύξηση στα τέλη, ενώ στα μεγάλα κυβικά θα υπάρξει μικρή μείωση.

Προφανώς φταίνε οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν νέο και λιγότερο ρυπογόνο αυτοκίνητο. Αλλά πώς να εξοικονομήσουν χρήματα οι Έλληνες, όταν η κυβέρνηση και οι τοκογλύφοι δήθεν εταίροι δανειστές, τους ξεζουμίζουν μέσω των φόρων;

Στο Δημόσιο: 

Έρχεται κύμα περικοπών στα ειδικά μισθολόγια Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών, Γιατρών του ΕΣΥ, Καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και Δικαστικών. Οι μειώσεις στα εισοδήματά τους θα φανούν μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου, το ΔΝΤ απαιτεί μείωση της δαπάνης στο δημόσιο και άρα την περικοπή της μισθολογικής δαπάνης κάτι που θα σημάνει ως το 2018 μειώσεις σε όλους τους μισθούς κατά 12%!!!

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η μέση μισθολογική δαπάνη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και η αναλογία των δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Βέβαια το ΔΝΤ αρνείται να εξετάσει το ύψος των τιμών των τροφίμων και των υπολοίπων αγαθών στην Ελλάδα και αρνείται να απαιτήσει την μείωση των τιμών τους, ώστε να εναρμονιστεί με τους μισθούς των Ελλήνων. Όπως αρνείται να επιβάλλει την μείωση των φόρων, ώστε να βρίσκονται σε επίπεδο ανάλογο με τους μισθούς…

Έτσι, στο στόχαστρο μπαίνουν υπηρεσίες και οργανισμοί που θεωρούνται φαντάσματα, αλλά και οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και να καταργηθούν, ενώ τα μέτρα θα συνοδευτούν με 30.000 απολύσεις!!!

Επομένως μιλάμε για ακόμη 30.000 ανέργους και ακόμη 30.000 οικογένειες που θα μπουν στην φτώχεια! Ταυτόχρονα θα μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων, καθώς 30.000 οικογένειες δεν θα έχουν εισόδημα!!!

Εκπληκτική λογική από τους φωστήρες της παγκόσμιας οικονομίας!!!

Μείωση της δαπάνης του Δημοσίου για μισθούς με περιορισμό τόσο του προσωπικού όσο και των αμοιβών ζητά ο ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό κράτος πληρώνει υψηλότερους μικτούς μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο ΣΕΒ προτείνει να περικοπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός στον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε οι σχέσεις μεταξύ μισθών και απασχόλησης (εργασίας;) στην Ελλάδα να μην διαφέρει από εκείνους στη μέση ευρωπαϊκή χώρα.

Τον ΣΕΒ ποιος του ζήτησε να μιλήσει υπέρ της «σφαγής» στο Δημόσιο;
Δεν κοιτάει καλύτερα να σταματήσει την μεσαιωνική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και να αρχίσει να πληρώνει αξιοπρεπείς μισθούς;


Η Ελλάδα διαλύεται και οι Έλληνες πίνουν φραπέ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου