Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Βρετανός ηλεκτρονικός, Νορβηγός πιλότος και Τούρκος αξιωματικός του ΝΑΤΟ, μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι έμπειροι και πολύ καλοί επαγγελματίες, καθώς στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται ένας Βρετανός έμπειρος ηλεκτρονικός μηχανικός, ένας Νορβηγός πιλότος ελικοπτέρων και ένας Τούρκος αξιωματικός που υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ.

Τα αρχεία που ήρθαν στο φως περιέχουν τα ονόματα 368 πολεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, από ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης ανώτερων αξιωματικών, κοντά στην Ράκκα της Συρίας και είναι κυρίως Ευρωπαίων, στους οποίους επιτράπηκε να επιστρέψουν στις χώρες τους, πιθανόν για να ολοκληρώσουν κάποια αποστολή, καθώς έτσι αναγραφόταν στα έγγραφά τους.

Τα έγγραφα που είχαν ημερομηνία «Ιούνιος 2014», δηλαδή την εποχή που ανακηρύχτηκε το Χαλιφάτο από τον Αμπού Μπάκρ Αλ Μπαγκντάτι, δείχνουν την εκπληκτική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στρατός του ISIL δεν αποτελούνταν από άτακτες αμάδες, αλλά από μορφωμένους και στρατιωτικά εκπαιδευμένους τζιχαντιστές, που ασκήθηκαν στην επίτευξη του σκοπού τους.

Ο James Clapper που είναι ο διευθυντής της Αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε πως η πολιτική των ανοιχτών συνόρων στην Ευρώπη άφησε ελεύθερους τους τζιχαντιστές να εγκατασταθούν όπου θέλουν και να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί, να προκαλέσουν χτυπήματα σαν του Παρισιού ή των Βρυξελών.

Από τα έγγραφα αποκαλύφθηκε πως μέλη του Ισλαμικού Κράτους ήταν:
- ένας 62χρονος Βρετανός που εργαζόταν ως ηλεκτρονικός μηχανικός σε μεγάλη εταιρεία και παρακολουθούσε τις τηλεπικοινωνίες,
- ένας Καναδός χημικός μηχανικός,
- ένας Καναδός ηλεκτρολόγος μηχανικός,
- ένας Νορβηγός πιλότος ελικοπτέρων που δήλωσε πως μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά, Νορβηγικά και λίγα Αραβικά,
- ένας Σαουδάραβας πρώην στρατιωτικός επί 10ετία,
- ένας Τσετσένος που υπηρέτησε στο Ρωσικό Ναυτικό για 2 χρόνια,
- ένας Τούρκος, ο Abu Bakr, που υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ για 18 μήνες!

Περισσότεροι από το 30% των τζιχαντιστών της λίστας είχαν στρατιωτικές γνώσεις και εκπαίδευση, από τις χώρες προέλευσής τους, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Ρωσία και Κίνα!

Κάποιοι τζιχαντιστές ήταν αθλητές, όπως ένας Γερμανός που δήλωνε επαγγελματίας Kickboxer και ένας Ρώσος από το Ταταρστάν που δήλωνε πρωταθλητής του καράτε.

Υπολογίζεται πως 30.000 ξένοι ταξίδεψαν στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, περισσότεροι από όσους ταξίδεψαν στο Αφγανιστάν κατά την περίοδο 10 ετών πολέμου.

Παρόλο που στις υψηλές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται συνήθως Σύριοι ή Ιρακινοί, κάποιοι έμπιστοι ξένοι ανέβηκαν στην ιεραρχία. Παράδειγμα αποτελεί ο γνωστός Βρετανός Mohammed Emwazi ή «Jihadi John», που σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Westminster και έγινε ο κύριος προπαγανδιστής της οργάνωσης, ενώ εμφανίστηκε σε πολλά βίντεο.

Το ανησυχητικό γεγονός είναι πως τουλάχιστον το 30% των ξένων τζιχαντιστών που πολεμούν για το Ισλαμικό κράτος έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, ενώ πολλοί δήλωσαν κάτοχοι διδακτορικού τίτλου ή μάστερ!



Πηγή: telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου