Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κατά λάθος Βρετανική αποκάλυψη για τη διάρκεια του πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος

Σε μία κατά λάθος αποκάλυψη για την αναμενόμενη διάρκεια του πολέμου στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε Βρετανός στρατιωτικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης με θέμα τα δύο νέα υπερσύγχρονα αεροπλανοφόρα της χώρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, ο αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού Capt Simon Petitt, δήλωσε πως αναμένει τα δύο νέα αεροπλανοφόρα να πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (Συρία). Όμως, το πρώτο αεροπλανοφόρο αναμένεται να παραδοθεί πλήρως επιχειρησιακό το 2021 και το δεύτερο 18 μήνες αργότερα!

Προφανώς ο Βρετανός στρατιωτικός, που παρακολουθεί την ναυπήγηση των δύο νέων Βρετανικών αεροπλανοφόρων, κάτι παραπάνω θα γνωρίζει, αλλά σίγουρα του ξέφυγε η αποκάλυψη για την διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των ισλαμοφασιστών.
 

Επομένως, δεν αναμένεται ειρήνη στην περιοχή για τουλάχιστον ακόμη 6 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρειο Αφρική, αλλά και τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τον Ευρωπαϊκό νότο.

Τα δύο νέα αεροπλανοφόρα που ναυπηγούνται στη Βρετανία και κόστισαν 6,2 δισεκατομμύρια λίρες (πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ) είναι το Queen Elizabeth και το Prince of Wales. Το εκτόπισμά τους θα είναι τη τάξης των 67.000 τόνων, το μήκος τους θα είναι 920 πόδια (περίπου 280 μέτρα), το πλήρωμα θα είναι 679 άτομα, ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν ακόμη 900 άνδρες, που θα είναι πεζοναύτες, ιπτάμενοι και μηχανικοί. Κάθε αεροπλανοφόρο θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 36 αεροπλάνα F-35B stealth, 4 ελικόπτερα τύπου Merlin και επίσης ελικόπτερα Apache και Chinook.

Με τα δύο νέα αεροπλανοφόρα, οι Βρετανοί θέλουν να επιδείξουν αποτρεπτική δύναμη, ώστε όποιος θελήσει να τους επιτεθεί, να το σκεφτεί διπλά πριν το κάνει, δήλωσε ο Capt Simon Petitt.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου