Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αφύλακτος ο Έβρος! Τρύπιος ο φράχτης και οι κάμερες δεν λειτουργούν...

Φράχτης Έβρου: Η κεντρική κάμερα βρίσκεται για επισκευή εδώ και 8-9 μήνες, μια άλλη κάμερα βλέπει μόνο ένα δέντρο, υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, ο φράχτης είναι γεμάτος τρύπες. Ουσιασικά, δεν γίνεται φύλαξη των συνόρων…

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μίλησε για τη ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει στη φύλαξη του Έβρου. Στις 2 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε, στον Status Radio 94,2 και στον Maximum 93,6 έκανε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελάχιστοι πλέον συνοριοφύλακες, ενώ ζήτησε άμεσα μόνιμη ενίσχυση της δύναμης των συνοριοφυλάκων, κυρίως του βορείου Έβρου.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την έλλειψη αστυνομικών. Έτσι γίνονται μόνο μία ή δύο το πολύ περιπολίες ανά οκτάωρο.
Ο φράχτης έχει γεμίσει τρύπες που τις ανοίγουν αυτοί που θέλουν να μπουν παράνομα στην χώρα. Οι συνοριοφύλακες σε συνεργασία με τον στρατό, μπαλώνουν τον φράχτη, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί όρθιος και να λειτουργήσει για τον σκοπό που φτιάχτηκε.
Από τις 12 κάμερες του φράχτη, λειτουργούν μόνο οι 8. Η κεντρική κάμερα βρίσκεται προς επισκευή εδώ και 8-9 μήνες, καθώς υπολείπονται 5000 ευρώ για να επισκευαστεί. Σε μια άλλη, Υπάρχει μπροστά της είναι ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται τίποτα! Για να κοπεί το δέντρο που μεγάλωσε, πρέπει να συνεργαστεί ο στρατός με την αστυνομία, αλλά συντονισμός δεν υπάρχει.
Τις κάμερες τις επιτηρούν μόνο 2 άτομα αντί για 4.
Αντί για 6 περιπολικά για την επιτήρηση, υπάρχουν μόνο 1 ή 2 ανά οκτάωρο.
Περιπολικά τύπου βαν (σ.σ. εννοεί suv) δεν υπάρχουν, ενώ είναι απαραίτητα!

Υπάρχει πλήρης απαξίωση του φράχτη και του σκοπού για τον οποίο κατασκευάστηκε, που είναι η προστασία της χώρας και των πολιτών! Ουσιαστικά φύλαξη των συνόρων δεν γίνεται!

Όσον αφορά το κέντρο υποδοχής αλλοδαπών Έβρου, αντί να φυλάσσεται από 20 ένστολους, φυλάσσεται από 5 ή 6! Τα σπιτάκια είναι σε άθλια κατάσταση, οι κάμερες δεν λειτουργούν, τα τζάμια είναι σπασμένα, δεν υπάρχει φως κλπ κλπ.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω του Έβρου. 1043 άτομα πέρασαν από τον Έβρο στην Ελλάδα τους 2 πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Μάλιστα οι ροές εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένες από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016 όταν δηλαδή σταμάτησαν οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου

Ακούστε τις δεκάλεπτες συνεντεύξεις στους συνδέσμους: Status Radio και Maximum FM



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου