Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Spiegel: οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν το ΔΝΤ

Την ημέρα που τα Wikileaks δημοσίευαν τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου για το Ελληνικό πρόγραμμα, μία είδηση που δημοσίευε στην έντυπη έκδοσή του το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel περνούσε απαρατήρητη, αν και ήταν εξόχως σοβαρή.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, φέρεται να κατασκόπευε μία σειρά από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ερυθρό Σταυρό!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Γερμανοί πράκτορες κατασκόπευαν επίσης, τη NASA, τον OPEC, την Αμερικανική πολεμική αεροπορία αλλά και την κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως και τους Υπουργούς Εσωτερικών της Αυστρίας και του Βελγίου, τον Υπουργό Άμυνας της Βρετανίας κ.α.



Τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αποκαλυφθεί πως η BND κατασκόπευε κυβερνητικές υπηρεσίες της ΕΕ και των ΗΠΑ για πολλά χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Spiegel, η Υπηρεσία είχε βάλει στο στόχαστρό της επίσης το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το State Department και τις πρεσβείες της Γαλλίας ,της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αυστρίας και του Βατικανού στο Βερολίνο.

Το 2013 ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η παρακολούθηση των μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, ορισμένοι από τους στόχους παρακολουθούνται ακόμα.


Το Spiegel δεν δίνει λεπτομέρειες για τη φύση των παρακολουθήσεων, τον σκοπό και τους στόχους, ούτε δίνει ακριβείς ημερομηνίες για το πότε συνέβησαν, αναφέροντας μόνο πως αυτές συνέβησαν τα «τελευταία χρόνια».


Επομένως, μπορεί άνετα να εξαχθεί το συμπέρασμα πως η υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου έγινε από τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και με κάποιον τρόπο διοχετεύτηκε στα WikiLeaks.

Διαβάστε το άρθρο του Spiegel στον σύνδεσμο:
http://www.spiegel.de/netzwelt/netzpolitik/bundesnachrichtendienst-bnd-uno-iwf-nasa-weitere-spaehziele-a-1085078.html

Με πληροφορίες από τα: Newpost και Huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου