Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Να μη χρηματοδοτούνται τα Τζαμιά της Γερμανίας από το εξωτερικό

Την πρόταση οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά να μην υπάρχει ξένη χρηματοδότηση για τα τζαμιά της χώρας και να πληρώνουν φόρο υπέρ αυτών οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της χώρας, εκφράζεται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ρωσικού δικτύου Sputnik, ο βουλευτής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) Alexander Radwan, πρότεινε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung την εισαγωγή φόρου στους Μυσουλμάνους της Γερμανίας, υπέρ των Τζαμιών, όπως γίνεται και στους Χριστιανούς Καθολικούς και Προτεστάντες, αλλά και τους Εβραίους.

«Δεν επιθυμούμε να συλλέγονται φόροι σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο υπέρ των μουσουλμάνων. Οι μουσουλμάνοι μπορούν να επωφεληθούν από την θρησκευτική ελευθερία, αλλά όχι από τους φόρους. Πρέπει να χρηματοδοτούν τους θρησκευτικούς τους χώρους, μόνοι τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δεξιού Εναλλακτικού Κόμματος για τη Γερμανία (AfD) Ronald Glaser.

Σύμφωνα με την Γερμανική νομοθεσία, όσοι πιστοί έχουν δηλώσει πως είναι Χριστιανοί Καθολικοί ή Προτεστάντες, αλλά και οι Εβραίοι, πληρώνουν φόρο 8-9% του εισοδήματός τους υπέρ της πίστης τους.

Τα Τζαμιά και τα μουσουλμανικά νηπιαγωγεία της Γερμανίας χρηματοδοτούνται κυρίως από ξένα κράτη, όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Ο βουλευτής του CSU Alexander Radwan υποστηρίζει πως η ξένη μουσουλμανική χρηματοδότηση πρέπει να σταματήσει.

Το ίδιο πιστεύει και ο εκπρόσωπος του AfD Ronald Glaser: «πιστεύουμε πως ξένες κυβερνήσεις και θεσμοί δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρηματοδοτούν μουσουλμανικές δραστηριότητες στην Γερμανία».

Στη Γερμανία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, ενώ το τελευταίο έτος έφτασαν στη χώρα πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες (σ.σ περίπου 800.000).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου