Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Άρχισε η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Brexit, Frexit και ίσως Grexit

Η αρχή του τέλους για την ΕΕ βρίσκεται προ των πυλών, αν δεν έχει ήδη περάσει τις πύλες. Ο βασικός λόγος είναι πως η ΕΕ έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές της αξίες και πολλές χώρες κάνουν ό,τι θέλουν, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό πως 6 δήμοι στην Ισπανία υπέστειλαν από τα κτίριά τους τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση της Ευρώπης από τις ιδρυτικές της αξίες. Αφορμή στάθηκε η στάση που κρατάει η ΕΕ στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κυματίζει πλέον στα κτίρια των δήμων Λα Ρόδα ντε Ανδαλουσία, Πεδρέρα, Αζναλκόγιαρ, Ελ Σαουθέχο, Χιλένα και Βογιούγιος δε λα Μιταθιόν, που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Σεβίλλης, που ελέγχονται από την Ενωμένη Αριστερά.

Το παράδειγμα των 6 αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι της Ισπανίας.

Όμως η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να επιβάλλει το κοινό νόμισμα (ευρώ) έκανε τραγικά λάθη. Λάθη κατά της ευημερίας των πολιτών και υπέρ των τραπεζών, των μεγάλων εταιρειών και γενικώς των αριθμών.

Η Ελλάδα βιώνει την χειρότερη οικονομική κατάσταση από όλα τα κράτη μέλη. Μια κατάσταση που δεν αναμένεται να καλυτερεύσει, καθώς η συνταγή προβλέπει μόνο φόρους και δημοσιονομική πειθαρχία, αντί να προβλέπει ανάπτυξη, δημιουργία εργοστασίων και θέσεων εργασίας και χρήμα που θα κυκλοφορήσει, ώστε να κερδίσει το κράτος από τον ΦΠΑ.

Πάση θυσία στο ευρώ λέγανε οι «ευρωπαϊστές» πολιτικοί.
Με θυσίες του λαού, που ποτέ δεν ερωτήθηκε αν θέλει το ευρώ και αν θέλει να κάνει θυσίες!
Έμεινε η Ελλάδα στο ευρώ, σώθηκε το ευρώ και οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά χαντακώθηκε η Ελλάδα και οι Έλληνες!!!
Φάτε τώρα ευρώ…

Οι λαοί των Ευρωπαϊκών χωρών βλέποντας τα προκλητικά προνόμια που απέσπασε η Βρετανία για να μην αποχωρήσει (Brexit) έχουν κάνει πολλούς λαούς να ζητούν και αυτοί δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στο μόρφωμα που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη στη Γαλλία γίνεται λόγος για Frexit, καθώς το 53% των Γάλλων ζητάει δημοψήφισμα, όμοιο με το Βρετανικό. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δημοψήφισμα ζητάει και το 49% των Σουηδών, το 47% των Ισπανών, το 45% των Γερμανών, το 39% των Πολωνών και το 38% των Ιρλανδών.

Χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, χωρίς την ίδια φορολογία, χωρίς τους ίδιους νόμους, χωρίς κοινά συμφέροντα και χωρίς πραγματική προστασία και των 28 χωρών μελών της ένωσης από οποιαδήποτε τρίτη χώρα, για ποια Ευρωπαϊκή Ένωση μιλάμε;

Οι Έλληνες δεν ερωτούνται βέβαια ποτέ για το αν θέλουν ΕΕ και ευρώ με τις παρούσες συνθήκες. Αν όμως τους προσφερθούν τα προνόμια των Βρετανών, τότε θα μπορούσαν να το σκεφτούν…



Διαβάστε ακόμη:
Brexit ή με ολίγη Ευρώπη; Προνόμια και ειδικό καθεστώς για τη Βρετανία!

Με πληροφορίες από τα: tvxs.gr και skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου