Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αυστηρή οδηγία για αλληλογραφία στα Ελληνικά και όχι στα Τουρκικά προς τους μειονοτικούς δασκάλους

Αυστηρή οδηγία να σταματήσει η επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των μειονοτικών σχολείων και των δασκάλων τους αποκλειστικά στα Τουρκικά απηύθυνε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κεραμάρης έδωσε την οδηγία εγγράφως στους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, καθώς όπως έγινε γνωστό, μειονοτικός εκπαιδευτικός, μέλος του ΠΥΣΠΕ, έστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε μειονοτικούς δασκάλους γραμμένο αποκλειστικά στα Τουρκικά.

Με το έγγραφο ζητείται από τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προβούν σε αυστηρές συστάσεις προς τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών σχολείων, για το θέμα της γλώσσας στα επίσημα έγγραφα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ζητά να εφαρμόζεται ο νόμος, που προβλέπει τα επίσημα ενημερωτικά σημειώματα και η αλληλογραφία να είναι στην επίσημη γλώσσα του κράτους, τα Ελληνικά.

Σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, μας έγινε γνωστό πως γίνονται διάφορες αυθαιρεσίες στο θέμα της γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία και τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί είναι η εφαρμογή των νόμων από όλους, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα υπάρξουν οι νόμιμες ενέργειες και συνέπειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου