Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Με τον κεντρικό Βαλκανικό διάδρομο κλειστό, θα ανοίξει παράπλευρος ή η Αδριατική;

Μετά το κλείσιμο της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού με φράχτες και στρατιώτες, οι διακινητές προετοιμάζουν το έδαφος για την ενεργοποίηση εναλλακτικών διαδρομών μέσω της Βουλγαρίας και μέσω της ανατολικής Μεσογείου προς την Ιταλία.

Όπως αποκάλυψε η Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται διακινητές «τα τηλέφωνα των οποίων δημοσιεύονται στο facebook», οι σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου.

Ως σημεία αφετηρίας των σκαφών, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν η Αττάλεια και η Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και η Αθήνα!

Οι οδηγίες που δίνονται στους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα μέχρι τα σκάφη να περάσουν σε διεθνή ύδατα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως για τη διαδρομή αυτή οι διακινητές ζητούν μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι διακινητές θέλουν να κάνουν το δρομολόγιο, ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα, με ακόμη και 200 άτομα ανά σκάφος.

Ταυτόχρονα, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ο διάδρομος μέσω Βουλγαρίας, η οποία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την κατασκευή φράχτη με την Ελλάδα, παραβιάζοντας τις Ευρωπαϊκές συνθήκες, καθώς Ελλάδα και Βουλγαρία ανήκουν στην Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση.

Με τηλεγράφημά του το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει ότι η ζήτηση για τις εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου