Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Προκλητικό μήνυμα για την 25η Μαρτίου από τον Υπουργό Παιδείας (φωτογραφίες)

Προκλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για την γιορτή της 25ης Μαρτίου που εστάλη και διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας σήμερα.

Στο μήνυμά του (που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο στις φωτογραφίες που ακολουθούν) δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στην Τουρκία και τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων στους Οθωμανούς, ενώ γίνεται αναφορά σε καινούριο έθνος!

Στο μήνυμα του Υπουργού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τονίζεται ο ρόλος και η σημασία του σχολείου και των δασκάλων στην επανάσταση του 1821 (γενικά και αόριστα), αλλά και στην ελεύθερη Ελλάδα στη συνέχεια.
 

Γίνεται αναφορά στους δημοτικιστές και στην Κατοχή, οι οποίοι διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν!
 

Αναφέρονται οι αγώνες της νεολαίας το ’60 και η εξέγερση του Πολυτεχνείου!
 

Υπογραμμίζονται τα χρόνια της κρίσης που ζούμε σήμερα και οι περικοπές στην Παιδεία!
 

Τέλος, γίνεται αναφορά στην απορρόφηση και ενσωμάτωση στο σχολείο των παιδιών των μεταναστευτικών κυμάτων!

Στο μήνυμά του προς τα σχολεία της χώρας, ο κ. Φίλης αναρωτιέται αν η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα μπορέσει να αποτελέσει την δύναμη που θα βγάλει την Ελληνική κοινωνία από τη βαθειά κρίση, που θα την βοηθήσει να ανταπεξέλθει με ανθρωπισμό και αξιοπρέπεια στις νέες κρίσιμες συνθήκες που ορίζει η προσφυγική κρίση.

Πολύ σωστά ο αξιότιμος κ. Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τονίζει την σημασία του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην πορεία των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Πως όμως είναι δυνατόν να μην γίνεται αναφορά στο μήνυμά του, εναντίον ποιων έγινε ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821;
Φοβάται ο Υπουργός να μιλήσει για τους Τούρκους και το τι έκαναν στους Έλληνες επί 400 χρόνια, που οδήγησαν στον ξεσηκωμό τους;

Σε ποιο «καινούριο έθνος» αναφέρεται ο Υπουργός;
Εκτός και αν το Έθνος των Ελλήνων που έχει Ιστορία 10.000 ετών στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μικράς Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Νότιας Ιταλίας και της Μεσογείου γενικότερα, είναι κάποιο άλλο, ξένο προς το σημερινό…

Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να αποβάλλουν τα κόμπλεξ τους, που «τυχαίως» προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκοσμιοποίηση, πριν να είναι πολύ αργά.

Λίγη περισσότερη προσοχή δεν βλάπτει κ. Υπουργέ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου