Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκικά ονόματα σε Ελληνικά νησιά από την Google

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια τριών ιπτάμενων παλικαριών και του ελικοπτέρου τους Augusta Bell 212, η Τουρκία σε αγαστή συνεργασία με το Google επιχειρεί να προπαγανδίσει τις παράλογες αξιώσεις της στο Αιγαίο.

Μία ώρα μετά την έκδοση NOTAM από την Ελλάδα για επιχείρηση SAR στο κεντρικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της νήσου Κίναρος, όπου κατεγράφη η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, η Τουρκία με δική της ΝΟΤΑΜ ζητούσε από οποιονδήποτε επιχειρούσε στην περιοχή, να ζητά άδεια από αυτήν!

Από την Ελληνική πλευρά υπήρξε άμεση απόρριψη της Τουρκικής ΝΟΤΑΜ, με νέα ακυρωτική προς αυτήν ΝΟΤΑΜ.



Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι αμφισβητούν την δικαιοδοσία της Ελλάδας σε αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) στο Αιγαίο. Κατά πάγια επιδίωξη των Τούρκων, αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο μισό Αιγαίο.

Το χειρότερο όμως είναι πως η Τουρκική προπαγάνδα έχει φτάσει μέχρι την Google, που στους χάρτες που παρέχει στο διαδίκτυο, τα αμφισβητούμενα από την Τουρκία Ελληνικά νησιά εμφανίζονται και με το Τουρκικό τους όνομα!

Στις εικόνες που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε πως η Κίναρος ονομάζεται Ardiccik Ada, ενώ η διπλανή Λέβιθα ονομάζεται Koc Baba Ada.


Έτσι, όταν ένας Έλληνας ή ξένος χρήστης του διαδικτύου ερευνά τους χάρτες της Google, βλέπει πρώτα το Τουρκικό όνομα και μετά το Ελληνικό. Αυτό δημιουργεί αμέσως κλίμα σύγχυσης για την κυριαρχία στα συγκεκριμένα νησιά, εξυπηρετώντας τις Τουρκικές επιδιώξεις.

 
Οι Ελληνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Εσωτερικών, αλλά και Παιδείας, τι κάνουν για να διορθωθεί το «λάθος» στους χάρτες της Google;

Το «λάθος» προφανώς έχει γίνει μετά από «χορηγία» και αίτημα της Τουρκίας. Όπως τυχαία δεν μπορεί να είναι η αναγραφή «Μακεδονία» στην χώρα που συνορεύει με την βόρεια Ελλάδα, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ ως FYROM.

Καλά θα κάνουν στην «αριστερή» κυβέρνηση να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους και να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας ποικιλοτρόπως, χωρίς να αφήνουν αναπάντητες της προσπάθειες προπαγάνδας από τους γνωστούς ταραχοποιούς της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου