Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ρήτρα πετρελαίου ΔΕΗ: γιατί δεν μειώνονται τα τιμολόγια;

Από την 1η Ιανουαρίου του 2009 τέθηκε σε εφαρμογή η Ρήτρα Πετρελαίου για τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να αποτελέσει «ένα οικονομικό εργαλείο που επιτρέπει να μην επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά αποτελέσματα μιας εταιρίας κοινής ωφέλειας, όπως η ΔΕΗ, από τις μεταβολές των τιμών καυσίμων εφόσον η συμμετοχή τους στο κόστος παραγωγής είναι σημαντική».

Σύμφωνα με το site της ΔΕΗ, «η ρήτρα καυσίμων, όπως έχει θεσπιστεί, ενεργοποιείται μόνον όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων υπερβαίνουν το 10%, είτε σε αύξηση είτε σε μείωση. Όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων είναι μεταξύ του 10% έως 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται μόνο για την μεταβολή που είναι πάνω από 10%. Όταν το ποσοστό μεταβολής είναι πάνω από 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται για όλο το ποσοστό της μεταβολής».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρατέθηκαν σε άρθρο του cosmostatus, η τιμή του πετρελαίου από τον Απρίλιου του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2016, έχει μειωθεί κατά περίπου 75%.

Για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε η ρήτρα πετρελαίου στην ΔΕΗ και δεν μειώθηκε η τιμή του ρεύματος που πληρώνει ο καταναλωτής κατά 75% ή έστω κατά 55%;;;

Ποιος είναι αρμόδιος για να επιβάλλει αναδρομικά την μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα πάντα με την Ελληνική νομοθεσία, αλλά και τα αναγραφόμενα στο site της ΔΕΗ;

Διαβάστε τι υποστηρίζει η ΔΕΗ για τη Ρήτρα Πετρελαίου στο site της στον σύνδεσμο:
https://www.dei.gr/el/noemvrios-2008/i-dei-enimerwnei-gia-ti-ritra-kausimwn




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου