Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Οι χώρες της Βόρειας Αφρικής δεν δέχονται πίσω τους παράνομους μετανάστες!

Οι χώρες της Βορείου Αφρικής λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως ανθρωπιστική βοήθεια από τις δυτικές χώρες, αλλά αρνούνται τον επαναπατρισμό των υπηκόων τους, που έφυγαν εξαιτίας της φτώχιας και της βίας.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Bild, περίπου 6400 Μαροκινοί, Αλγερινοί και Τυνήσιοι, που θα έπρεπε να έχουν επαναπατριστεί πριν από πολύ καιρό, συνεχίζουν να ζουν στην Γερμανία, καθώς οι χώρες τους αρνούνται να τους δεχτούν πίσω.

Οι χώρες της Βορείου Αφρικής κάνουν πως δεν ακούνε, όταν έρχεται η ώρα να δεχτούν πίσω τους υπηκόους τους και αρνούνται να τους χορηγήσουν τα απαραίτητα έγγραφα, παρά την υποχρέωση που έχουν. Την ίδια ώρα, οι ίδιες χώρες λαμβάνουν τεράστια ποσά για ανθρωπιστική βοήθεια από την Δύση και ιδιαίτερα από την Γερμανία.

Σύμφωνα με την Bild, 900 παράνομοι μετανάστες από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, ζούσαν στην Γερμανία τον Ιανουάριο του 2015. Τον Δεκέμβριο του 2015, είχαν γίνει 26.000!

Ο αριθμός των Μαροκινών δεκαπλασιάστηκε, των Αλγερινών τετραπλασιάστηκε και των Τυνήσιων διπλασιάστηκε.

Η ροή των παράνομων μεταναστών από τις χώρες του Μαγρέμπ όπως λέγονται, αυξάνεται συνεχώς, ακόμη και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016. Το σχέδιο επανεγκατάστασης – διανομής των προσφύγων σε όλη την ΕΕ δεν έχει προχωρήσει, καθώς πολλές χώρες αρνούνται να δεχτούν μεγάλους αριθμούς προσφύγων, εξαιτίας της έλλειψης καταλυμάτων και άρνησης από τους ντόπιους πληθυσμούς.

Μεταδίδεται πως η Σουηδία και η Νορβηγία προσφέρουν οικονομική βοήθεια στο Μαρόκο, ελπίζοντας να συνεισφέρουν σε νέους Μαροκινούς να επιστρέψουν πίσω. Η οικονομική βοήθεια έχει στόχο τη δημιουργία κέντρων νεότητας που θα δέχονται όλους όσους έρχονται στην Ευρώπη για καλύτερη ζωή.



Πηγή: sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου