Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Χώρες του Περσικού κόλπου ζητούν πυρηνικά από το Ισραήλ για να χτυπήσουν το Ιράν!

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, από το Συνέδριο για την Ασφάλεια που έγινε στο Μόναχο. Όπως είπε, αρκετές χώρες του Περσικού Κόλπου, αλλά και βορειοαφρικανικές προσπαθούν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα.

Παρόλο που καμία από αυτές τις χώρες δεν διατηρεί επίσημα σχέσεις με το Ισραήλ και παρόλο που δεν ανταλλάσουν καν χειραψία με Ισραηλινούς διπλωμάτες, χώρες που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και στη Βόρειο Αφρική, πλησίασαν μυστικά το Ισραήλ και προχώρησαν σε συνομιλίες, ώστε το Ισραήλ να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα!

Τα πυρηνικά όπλα τα θέλουν οι Σουνιτικές χώρες, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν το Σιιτικό Ιράν. Οι διαφορές μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ιράν είναι παλιές και βαθιές. Όμως οι Άραβες να ζητούν τη βοήθεια του Ισραήλ, ξεπερνάει κάθε φαντασία…

Ο Ισραηλινός Υπουργός δεν αποκάλυψε ποιες χώρες ακριβώς πλησίασαν το Ισραήλ, ούτε παρουσίασε κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά του. Επίσης δεν αποκάλυψε αν το Ισραήλ δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αραβικές χώρες. Το τελευταίο βέβαια θα έμοιαζε περισσότερο με αυτοκτονία για το Ισραήλ, παρά για συνεργασία… Γεγονός είναι πως οι σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά όπως φαίνεται, κάποιες άλλες σχέσεις είναι ακόμη χειρότερες.

Το Ισραήλ είναι κοινό μυστικό πως διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά επίσημα δεν υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα τακτικά αλλά και τα στρατηγικά πυρηνικά του Ισραήλ μπορούν να εκτοξευτούν από τα υποβρύχια τύπου Dolphin και από τα αεροσκάφη F-15Ι και F-16Ι Sufa που διαθέτει. Οι πυρηνικοί πύραυλοι του Ισραήλ είναι οι βαλλιστικοί Jericho-3 που μπορούν να φέρουν μέχρι και 1000kg φορτίο σε αποστάσεις της τάξης των 4800-6500km.



Με πληροφορίες από το rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου