Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Νέα Σαουδαραβικά μαχητικά στην Τουρκία για να χτυπήσουν το ΙΚ στη Συρία (εικόνες)

Προσγειώθηκαν σήμερα Παρασκευή στην βάση του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τουρκία, Σαουδαραβικά μαχητικά F-15 για να αναλάβουν δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, την άφιξη των Σαουδαραβικών μαχητικών αεροσκαφών, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία για τον αριθμό των μαχητικών που έχουν φτάσει στη βάση.


Τα Σαουδαραβικά μαχητικά έφτασαν στην Τουρκία, καθώς η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η εκεχειρία δεν περιλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Νούσρα που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και οποιαδήποτε παραστρατιωτική ή χαρακτηρισμένη από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ως τρομοκρατική, ομάδα.



Όπως μετέδωσε την Πέμπτη το CNN Turk, από την Τρίτη προσγειώθηκαν στο Ιντσιρλίκ προερχόμενα από τη Σαουδική Αραβία δύο C-130 με 30 άτομα προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, για να προετοιμάσουν την άφιξη των Σαουδαραβικών μαχητικών F-15.

Με την άφιξη των Σαουδαραβικών μαχητικών, υπάρχουν στρατιώτες και αεροσκάφη από 5 χώρες που επιχειρούν από το Ιντσιρλίκ, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που Σαουδαραβικά μαχητικά θα επιχειρήσουν από την Τουρκία.



Πηγή: Τουρκική εφημερίδα Zaman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου