Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο από τη μεταφορά των τζιχαντιστών στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Προφυλακιστέοι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι ως Τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Πέμπτη, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σήμερα το πρωί στις 11:40 ο 29χρονος Misrad Bektasevic και ο 20χρονος Amer Al Hasani, μεταφέρθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης στο Δικαστικό Μέγαρο, προκειμένου να παραστούν ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας με καταγωγή από τη Βοσνία, προσήλθε με χαμηλωμένο το κεφάλι αποφεύγοντας να κοιτάξει τους δημοσιογράφους, ενώ ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, εισήλθε με το κεφάλι ψηλά, με την ανησυχία όμως εμφανή στο πρόσωπό του.

Στους κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με οπλοκατοχή και της κατοχής πολεμικών εφοδίων με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι και πως βρέθηκαν στην περιοχή για τουρισμό, ενώ υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις και την τρομοκρατία, την οποία και αποκήρυξαν, δηλώνοντας όμως πιστοί στο «ειρηνικό Ισλάμ».

Για τα δύο μαχαίρια και τον αορτήρα πολεμικού τυφεκίου που βρέθηκαν στις αποσκευές τους, δήλωσαν ότι τα μαχαίρια τα αγόρασαν στην Αθήνα ως σουβενίρ και για τον αορτήρα πως είναι τμήμα του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν επειδή τους αρέσει να μένουν στη φύση.

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης, μέχρι να αποφασιστεί σε ποιές φυλακές θα μεταφερθούν και να οριστεί η δικάσιμος.



Δείτε το βίντεο με τους τζιχαντιστές που δημοσίευσε το e-evros.gr και το mediadesign.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου