Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σε τραγική κατάσταση το Καστελλόριζο. Εκατοντάδες οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες! (φωτογραφίες)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, καθώς τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 250 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες έφτασαν στο νησί, ενώ η ροή συνεχίζεται.

Η απόγνωσή τους εκφράστηκε μέσω facebook όπου ανέβασαν φωτογραφίες.
Το λιμενικό κάνει ό,τι μπορεί, αλλά όπως λένε οι κάτοικοι του νησιού, πόσο θα αντέξει ακόμη; Επίσης ζητούν την άμεση βοήθεια της «προοδευτικής» και «αριστερής» κυβέρνησης, η οποία μάλλον ασχολείται κατά προτεραιότητα με διορισμούς συγγενών και φίλων…

Το ΝΑΤΟ δεν θα προστατεύει τα Δωδεκάνησα, επειδή η Τουρκία τα θεωρεί αποστρατικοποιημένη περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες να κατευθύνονται προς αυτά.

Το πρόβλημα με το Καστελλόριζο είναι πως είναι πολύ μικρό. Ας αναλογιστούμε πως μόνιμα ζουν σ’ αυτό (συνολικά) περίπου 400 άνθρωποι, που καλούνται να περιθάλψουν με τα λιγοστά τους εφόδια τουλάχιστον 250 ανθρώπους (κατά δική τους ομολογία).

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο facebook κατοίκου του Καστελλόριζου, την Δευτέρα δεν πήγε το πλοίο της γραμμής εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι κάτοικοι του νησιού ελπίζουν πως το πλοίο της γραμμής θα έρθει αύριο Παρασκευή για να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ρόδο.

Όσοι έχουν ζήσει στο Καστελλόριζο μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι η διαβίωση για τους κατοίκους. Σκεφθείτε τώρα, που ο πληθυσμός του νησιού αυξήθηκε κατά 60%!

Ας ελπίσουμε πως το κράτος θα ξυπνήσει σύντομα και θα στείλει άμεσα βοήθεια και προστασία στο Καστελλόριζο.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου