Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αδειάζουν την Τουρκία και την Γερμανία οι ΗΠΑ!

Όπως γράψαμε εχθές Τρίτη και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες (MI6), φαίνεται πως πράγματι το ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει την Τουρκία σε περίπτωση σύγκρουσής της με τη Ρωσία, παρά μόνο σε επίπεδο ρητορικής.

Ο λόγος που θα γίνει αυτό έχει να κάνει με τη βούληση των Αμερικανών, οι οποίοι προφανώς και διαφωνούν με τις επιλογές της Τουρκίας στη Συρία και δεν επιθυμούν αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επομένως, ασχέτως αν η Γερμανία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ συμφωνεί και συνεργάζεται με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί, αν δεν το θελήσουν οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εξαιτίας της πρόσφατης συνάντησης του Brett McGurk (συνεργάτη του Μπαράκ Ομπάμα) με Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στο Κομπάνι, ο Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιλέξει αν ο πραγματικός σύμμαχός της είναι οι Κούρδοι ή η Τουρκία!

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε:
«Πώς μπορούμε να σας εμπιστευτούμε; Εγώ είμαι ο εταίρος σας ή είναι οι τρομοκράτες στο Κομπάνι;».

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η επίσκεψη του Brett McGurk έχει προκαλέσει «δυσπιστία» της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ, καθώς η Τουρκία θεωρεί το PYD ως τρομοκρατική οργάνωση και εταίρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Τουρκία ανησυχεί ότι ο κατακερματισμός της Συρίας και του Ιράκ λόγω της δράσης του ISIS, θα δώσει την ευκαιρία στους Κούρδους να προωθήσουν τη δημιουργία Κουρδικού κράτους στην περιοχή.

Ο Ερντογάν τόνισε στις δηλώσεις του ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τη διαμόρφωση μίας «de facto κατάστασης» στη Συρία που δεν θα συνάδει με τα συμφέροντά της, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τις θέσεις της σε οτιδήποτε αντίθετο.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι συνεργάζεται με «τρομοκράτες» όπως είναι οι Κούρδοι, οι Άραβες δημοκρατικοί και οι Ασσύριοι Χριστιανοί της Συρίας, που έχουν συστήσει από κοινού το συμμαχικό στράτευμα Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα κλήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Αμερικανικής διπλωματίας John Kirby, ότι το σημαντικότερο κόμμα των Κούρδων της Συρίας δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για τις ΗΠΑ.

Η Τουρκική πλευρά θεωρεί το Συριακό-Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) τρομοκρατική οργάνωση και εξέφρασε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ την δυσφορία της Τουρκίας για τα σχόλια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet, ενώ τα ίδια μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τη Δευτέρα, ο John Kirby ρωτήθηκε για τη διαφορά απόψεων ανάμεσα στους δύο συμμάχους στο NATO, σχετικά με το PYD:
«Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι που έχουν πει οι Τούρκοι. Εμείς, όπως γνωρίζετε, δεν θεωρούμε το PYD τρομοκρατική οργάνωση».

Η Τουρκία έχει χρηματοδότες και συμμάχους στα σχέδιά της στην Μέση Ανατολή τους Σαουδάραβες και το Κατάρ. Στην Ευρώπη έχει τη Γερμανία. Ας μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί και οι Οθωμανοί ήταν σύμμαχοι στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ήττα τους ήταν βαριά και οι «αυτοκρατορίες» τους διαλύθηκαν.

Οι Γερμανοί επανήλθαν με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ηττήθηκαν ξανά.
Οι Τούρκοι δεν συμμετείχαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μένοντας ουδέτεροι.
Κήρυξαν όμως τον πόλεμο στη Γερμανία λίγο πριν τη συνθηκολόγησή της, ώστε να ενταχθούν στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ, επειδή το ΝΑΤΟ χρειαζόταν την Τουρκία απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.

Από την αρχή της Ελληνικής οικονομικής κρίσης φάνηκε ότι η Γερμανία είχε κρυφή ατζέντα με την Τουρκία σε ό,τι αφορούσε την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ), μια εκ των οποίων θα ήταν στη Θράκη (θέμα που επανήλθε τις προηγούμενες ημέρες στις διάφορες συζητήσεις), συμφωνίες για κοινές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, το ενδιαφέρον της Γερμανίας για τους Ελληνικούς και τους Κυπριακούς υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ κλπ.

Τα αντιαναπτυξιακά μνημόνια, το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν την Ελληνική οικονομία και να διογκώσουν το δημόσιο χρέος, ώστε να αναγκαστεί στο τέλος η Ελλάδα να παραδώσει τους υδρογονάνθρακές της στους δανειστές για να ξεπληρώσει τα χρέη της, δηλαδή στη Γερμανία.

Η Γερμανία θέλει τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες επειδή δεν έχει ενεργειακές πηγές. Είναι ένας βιομηχανικός γίγαντας δίχως δική του ενέργεια. Θυμηθείτε πως ακριβώς επειδή η Γερμανία δεν είχε πετρέλαιο, έχασε και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανία για να χτίσει το νέο Ράιχ χρειάζεται ενέργεια. Αυτή βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ενέργεια χρειάζεται και η Τουρκία του Ερντογάν, για να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου πολύ καιρό πριν ξεσπάσει η Ελληνική κρίση, μέσω της οποίας γονάτισαν την Ελλάδα. Όλα πήγαιναν ρολόι, μέχρι που τους πήραν χαμπάρι οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι και οι Ισραηλινοί.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν και η Μέρκελ τα έκαναν μπάχαλο στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Ο Ερντογάν έριξε το Ρωσικό βομβαρδιστικό για να προκαλέσει πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Η προβοκάτσια όμως δεν πέτυχε.
Οι ΗΠΑ δεν έπεσαν στην παγίδα και δεν «καθάρισαν» γι’ αυτούς, γι’ αυτό και δεν θα αναβιώσει ούτε η Γερμανική, ούτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου θα τα εκμεταλλευτούν η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Γι’ αυτό φτιάχτηκε και η συμμαχία των τεσσάρων.

Επίσης οι Αμερικανοί βρήκαν έναν νέο αξιόπιστο σύμμαχο στην Μέση Ανατολή, τους Κούρδους. Γι’ αυτό και η δημιουργία του Κουρδικού κράτους είναι προ των πυλών.

Η Συρία μοιράστηκε και συμφωνήθηκε πως Δυτικά του Ευφράτη θα είναι η Ρωσία και Ανατολικά του Ευφράτη οι ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν τώρα χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλει η ΕΕ να τον υπολογίζει και να τον επαναφέρει στο παιχνίδι απ’ όπου τον πέταξαν έξω ΗΠΑ και Ρωσία. Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν με τους εκβιασμούς του Ερντογάν προς την ΕΕ, είναι χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ βλέπει πως θα έχει την ίδια μοίρα με τον Ερντογάν, μέσω των σκανδάλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, το προσφυγικό και το πρόβλημα της Deutsche Bank. Γι’ αυτό ένας Γερμανός ψυχίατρος δήλωσε πως έχει σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα.

Τώρα προσπαθούν να πλήξουν την Ελλάδα αμφισβητώντας την εδαφική της κυριαρχία στο Αιγαίο, με αφορμή το προσφυγικό, ζητώντας περιπολίες από το ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί φρόντισαν να τα βρουν με το Ιράν και έστειλαν άμεσα την Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα να κλείσουν διάφορες συμφωνίες μαζί του.

Η Γερμανία και η Τουρκία θα χάσουν για μια ακόμη φορά τον πόλεμο. 

Η Ελλάδα, από ό,τι φαίνεται, θα είναι και πάλι στο στρατόπεδο των νικητών.
Όμως επειδή και στο παρελθόν παρόλο που ήταν στο στρατόπεδο των νικητών δεν κέρδισε τίποτα, ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να κερδίσει, τελειώνοντας με την κρίση, επιστρέφοντας στην ανάπτυξη και σταματώντας τη κατρακύλα των μνημονίων, που έφεραν και εφάρμοσαν οι «σύμμαχοι» της Γερμανίας στην Ελλάδα.



Με πληροφορίες από διάφορα άρθρα του tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου