Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διαδήλωση κατά της «κατοχής» 16 νησιών από την Ελλάδα στην Άγκυρα (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «κατάληψη» νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου από την Ελλάδα, πραγματοποίησαν έξω από την Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα Τούρκοι ισλαμιστές εθνικιστές.

Οι διαδηλωτές που είναι μέλη του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών του Δημοσίου, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις «κινήσεις της Ελλάδας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο». Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ελλάδας, όπως «Τα νησιά είναι Τουρκικά και Τουρκικά θα παραμείνουν» και «Τουρκία μην κοιμάσαι, διεκδίκησε τα εδάφη σου».


Ιδιαίτερη δημοσιότητα πήρε από τα Τουρκικά ΜΜΕ και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό Συνδικάτο Εκπαιδευτικών του Δημοσίου, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 16 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Μεταξύ των νησιών είναι και κατοικημένα νησιά, όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Στις διεκδικήσεις της Τουρκίας προστέθηκε τελευταία και η Ζουράφα, ένα νησάκι 50 τετραγωνικών μέτρων, ανατολικά της Σαμοθράκης.

Για το θέμα σας είχαμε ενημερώσει με τα άρθρα:
Νέα αμφισβήτηση 16 Ελληνικών νησιών από τους Τούρκους (27 Μαρτίου 2015)
και
Αμφισβητούν και την Σαμοθράκη οι Τούρκοι (8 Μαΐου 2015)

Η Ζουράφα αμφισβητείται από την Τουρκία εξαιτίας των ενδείξεων για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή. Άλλωστε το νησάκι είναι γνωστό και ως Λαδόξερα.



Η ανακοίνωση της Τουρκική οργάνωσης αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Ελλάδα από το 2004 επεκτείνεται στην κυριαρχική έκταση της Τουρκικής Δημοκρατίας στη θάλασσα του Αιγαίου. Ξεκινώντας πρώτα με την κατάληψη των νησιών Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, η επέκταση αυτή συνεχίζεται με την κατάληψη 16 νησιών και βραχονησίδων. Τελευταία, δημοσιεύθηκε στον τύπο η πληροφορία για την προετοιμασία της Ελληνικής κυβέρνησης να καταλάβει τη νήσο Ζουράφα, που βρίσκεται μεταξύ της Ίμβρου και της επαρχίας της Αίνου (Enez). Οι διοικούντες δεν προέβαλαν καμία αντίδραση εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης για την κατάληψη αυτή. Τα νησιά και οι βραχονησίδες, που έχει καταλάβει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού τους σχήματος και μεγέθους, συνιστούν εδάφη της πατρίδος. Δεν τίθεται ζήτημα για οποιαδήποτε ασάφεια, όπως λέγεται, αναφορικά με το νομικό καθεστώς τους. Τα 16 νησιά και βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έχουν γίνει αποδεκτά βάσει των συνθηκών ως Τουρκικό έδαφος. Είναι κρίμα ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία είναι μεγάλο κράτος να ξεχνιέται στο Αιγαίο. Λόγω της ρευστής κατάστασης στην περιοχή οι παραχωρήσεις που θα κάνουμε σχετικά με τα νησιά, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, δείχνουν τι είδους κενό θα δημιουργήσουν στην ασφάλεια της Τουρκίας. Διατηρούμε το όραμα της πραγματοποίησης των συνόρων μας σύμφωνα με τον «εθνικό όρκο» (Misak – I Milli) και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε να χάνονται εδάφη από τα χέρια μας».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με τους Τούρκους να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελλάδας:

https://www.youtube.com/watch?v=OYVQkJW_2gY&feature=youtu.be


Βέβαια, στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Τουρκία δεν διεκδικεί μόνο 16 Ελληνικά νησιά, αλλά 156!!!
Για τη διεκδίκηση των εξ’ ανατολών ΝΑΤΟϊκών μας συμμάχων σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας στις 18 Απριλίου 2015, με τίτλο:
156 Ελληνικά νησιά διεκδικούν οι Τούρκοι
 

Τη στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τη Ρωσία στη Συρία και με του Κούρδους στο εσωτερικό της, όπου μαίνονται καθημερινά οι μάχες μέσα στις πόλεις, η Ελλάδα δείχνει για ακόμη μία φορά ο εύκολος στόχος.
Θα είναι έτσι, ή η Τουρκία θα λάβει την απάντηση που της χρειάζεται;

Με πληροφορίες από το mignatiou.com και cihan.com.tr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου