Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στην Ελλάδα, στα 100 ευρώ εισόδημα τα 40 τα παίρνει το κράτος!

Πρωταθλήτρια στους φόρους είναι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στους φόρους, κυριαρχεί η παράνοια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νέα και η οποία εκπονήθηκε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Έτσι, επιβεβαιώνεται με πανεπιστημιακές αποδείξεις, το γεγονός ότι οι Έλληνες δίνουν δυσανάλογους φόρους σε σχέση με τα εισοδήματά τους!

Στην Ελλάδα η συνολική φορολογική επιβάρυνση για μια οικογένεια που διαθέτει έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά και εισοδήματα της τάξης των 35.000 ευρώ είναι η τρίτη υψηλότερη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, φτάνοντας το 39,9% του εισοδήματος!

Μόνο η Δανία και η Σουηδία βρίσκονται υψηλότερα από την χώρα μας στον πίνακα φορολογίας, με τη συνολική φορολογική επιβάρυνση να βρίσκονται αντίστοιχα στο 41,6% και στο 40,0%.

Στην Ελλάδα, για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος, τα 39,9 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του κράτους, για φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές  (κατά το σκέλος που αφορούν τους εργαζομένους) και έμμεσους φόρους.

Το ποσό αυτό αφορά μόνο όσα παίρνει το Δημόσιο με απευθείας παρακράτηση από τον μισθό, με μορφή άμεσου φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αθροιστικά με τους έμμεσους φόρους στην κατανάλωση.

Στο ποσοστό αυτό δεν υπολογίζονται οι άλλοι φόροι, όπως οι έκτακτες εισφορές, τα δημοτικά τέλη, ο ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο επιβαρύνει το εισόδημα.

Την χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση στην Ε.Ε. έχουν η Τσεχία με 17,8%, η Σλοβακία με 17,5% και η Ιρλανδία 16,1% που πριν λίγους μήνες βγήκε από την μέγγενη των μνημονίων!!!
Στη Γερμανία η φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται μόλις στο 31,2%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου