Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Μουζάλας: Άνω του 1 δισ. ευρώ το κόστος της προσφυγικής κρίσης το 2016

Πάνω από 1 δισ. ευρώ θα είναι το κόστος της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα το 2016, όπως εκτίμησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση για το κόστος υπερβαίνει εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που εκτιμούσε ότι θα φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ.


«Τα χρήματα που έχουμε πάρει, και δεν έχουν εκταμιευθεί όχι με δική μας ευθύνη, φτάνουν για να χτιστούν τα Κέντρα Ταυτοποίησης και να λειτουργήσουν για έξι - επτά μήνες», είπε ο κ. Μουζάλας.

Ο Υπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις:
«Έχουμε υποβάλει καινούργιες αιτήσεις χρηματοδότησης, δυστυχώς η γραφειοκρατία βαστά πολύ καλά και στη χώρα μας και στην ΕΕ. Δεν σας κρύβω ότι μέσα μου έχω ένα φόβο, ότι οι δυσκολίες να πάρουμε λεφτά θα είναι λιγότερες όσο περισσότερο προσπαθούν να μας ρίξουν. Για παράδειγμα νομίζω ότι αν πάει να γίνει αυτό που πρότεινε ο Βέλγος συνάδελφός μου για στρατόπεδα 400.000 προσφύγων δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μας δώσουν λεφτά».


Οι «φιλάνθρωποι» και «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι, προσπαθούν να σωθούν από τα εκατομμύρια των απελπισμένων, που δημιούργησαν οι πολιτικές τους, σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Τώρα αρνούνται να υποστούν τις συνέπειες της πολιτικής που άσκησαν και φορτώνουν τα βάρη σε όποιον βρουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Ελλάδα.

Οι δανειστές και «εταίροι» της Ελλάδας, από τη μια απαιτούν μειώσεις στις δαπάνες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση στους φόρους και επιβολή νέων παράλογων φόρων και από την άλλη υποχρεώνουν την υπό κατάρρευση (από οικονομικής πλευράς) Ελλάδα να ξοδέψει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες!!!

Είμαστε όμως ευτυχισμένοι ως Έλληνες, επειδή είμαστε μέλη της ΕΕ, της Σένγκεν, του Ευρώ και του ΝΑΤΟ…

Με πληροφορίες από το naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου