Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αποκαλύφθηκαν Γερμανικά σχέδια για ευκολότερη απέλαση μεταναστών και προσφύγων

Η Γερμανία σχεδιάσει να χαλαρώσει τα κριτήρια για απέλαση όσων αλλοδαπών κατηγορούνται για εγκλήματα, μετά το μπαράζ σεξουαλικών επιθέσεων την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Ο Γερμανός Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως θα πρέπει να θεσπιστούν νέοι νόμοι που θα κάνουν ευκολότερη την απέλαση όσων κατηγορούνται και καταδικάζονται για φόνο, σοβαρό τραυματισμό, σεξουαλική επίθεση, βία ή αντίσταση κατά της αστυνομίας.

Μέχρι σήμερα, απελάσεις μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρχει καταδίκη που τιμωρείται με τουλάχιστον 1 χρόνο φυλάκιση.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει πως με τους νέους νόμους που θα ψηφιστούν τον Φεβρουάριο, η απέλαση θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και γρηγορότερα.

Όλα αυτά γίνονται στη σκιά των 553 καταγγελιών για κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία, την Στουτγάρδη και το Αμβούργο, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, από άνδρες που περιγράφηκαν ως Άραβες ή Βορειοαφρικανοί.

Μέχρι στιγμής, 31 άνθρωποι προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική κατηγορούνται για τις επιθέσεις αυτές.

Έτσι, οι αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις στην Γερμανία έχουν αναζωπυρωθεί, με το PEGIDA να ηγείται της κίνησης κατά της μετανάστευσης στη χώρα, ζητώντας άμεση απέλαση των ξένων. Ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς, όπως στην περίπτωση των 6 Πακιστανών που δέχτηκαν επίθεση από 20 άνδρες.



Πηγή: cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου