Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κάμερον: αν οι μετανάστες δεν μάθουν Αγγλικά, καλύτερα να φύγουν!

Οι μετανάστες που αποτυγχάνουν στα τεστ Αγγλικών μετά από 2,5 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως αναγκαστούν να φύγουν, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς εξήγγειλε σχέδια για μεγαλύτερη ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων γυναικών.

Κατά την επίσκεψή του σε ένα τζαμί και σε ένα χώρο γυναικών στο Λίντς, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε:
«Τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν 40.000 γυναίκες στην χώρα που δεν μιλάνε καθόλου Αγγλικά και ίσως κάπου 190.000 που τα Αγγλικά τους είναι πολύ φτωχά (το 22% των Μουσουλμάνων γυναικών της Βρετανίας).
Πιστεύω πως είναι σωστό να πω στους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας, πως έχουν πολλά δικαιώματα, (η Βρετανία) είναι μια φανταστική χώρα για να ζει κανείς, αλλά υπάρχουν επίσης υποχρεώσεις, για όσους έρχονται στην χώρα μας. 

Πρωταρχική υποχρέωση είναι να μάθουν Αγγλικά, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενσωματωθούν, μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες και μπορούν να βοηθήσουν να χτιστεί η δυνατή χώρα που θέλουμε».

Έτσι, ανακοινώθηκε πρόγραμμα αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών, για την βελτίωση των Αγγλικών των γυναικών Μουσουλμάνων μεταναστών, που διαθέτουν άδεια παραμονής μέσω του συζύγου τους. Όσες δεν επιδείξουν πρόοδο ή αποτύχουν θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις.

Μιλώντας στο BBC4, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συνέδεσε τα φτωχά Αγγλικά με τον εξτρεμισμό των Μουσουλμάνων, καθώς όσες γυναίκες δεν μιλάνε Αγγλικά είναι πιο ευάλωτες σε εξτρεμιστές όπως το Daesh (Ισλαμικό Κράτος), όπως είπε.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Κάμερον κάνει αναφορά στο θέμα της γλώσσας. Τον Απρίλιο του 2011, είχε προειδοποιήσει τους μετανάστες πως το γεγονός πως δεν μιλάνε Αγγλικά και η απροθυμία τους να ενσωματωθούν στην Βρετανική κοινωνία, δημιούργησε δυσφορία και έλλειψη ενσωμάτωσης, που διατάραξε τις κοινότητες στην Βρετανία.

Στην ομιλία του το 2011 είχε κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση πως άφησε την μετανάστευση να γιγαντωθεί (2,2 εκατομμύρια ξένοι εγκαταστάθηκαν στην Βρετανία από το 1997 ως το 2009) και για υιοθέτηση πολιτικής που γιγάντωσε το εθνικιστικό κόμμα της Βρετανίας.



Πηγές:

http://www.theguardian.com/politics/blog/live/2016/jan/18/david-camerons-today-interview-politics-live

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/article4668052.ece

http://www.bbc.com/news/uk-35345903

http://www.theguardian.com/politics/2011/apr/14/david-cameron-immigrants-learn-english

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου