Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Φανατικοί Ισλαμιστές αγοράζουν γη στη Βοσνία

Ένας σημαντικός αριθμός ακραίων Ισλαμιστών έχουν αγοράσει ένα σημαντικό αριθμό εκταρίων (χιλιάδων στρεμμάτων) στην Βοσνία, δημιουργώντας τον φόβο πως η Ισλαμική τρομοκρατία ίσως εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, οι ισλαμιστές χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Υπάρχουν τουλάχιστον 2000 Σαλαφιστές και Ουαχαμπίτες (σκληροπυρηνικοί φανατικοί ισλαμιστές) που ζουν στην περιοχή, με τις Ιταλικές αρχές να έχουν κινητοποιηθεί από τότε που έγινε γνωστή η ύπαρξή τους.

Τα Κροατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν την αγορά της γης από τους ισλαμιστές, πριν 2 χρόνια. Όμως η Γερμανία δεν αντέδρασε και δεν έλαβε υπόψη την αποκάλυψη στην πολιτική που ακολούθησε σε σχέση με τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten, αυτή η αγνόηση από την Γερμανική κυβέρνηση, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό λάθος στο άμεσο μέλλον.

Οι εκτάσεις που αγόρασαν οι ισλαμιστές, βρίσκονται στην βορειοδυτική Βοσνία, στην επαρχία (καντόνι) του Μπίχατς, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Κροατία. Οι ισλαμιστές οργανώνονται σε ομάδες από τον Βόσνιο εθνικιστή Χουσεΐν Μπόσνιτς, που είναι ο κύριος στρατολόγος τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Λέγεται πως ο Μπόσνιτς δρα στην Ιταλία, την Σλοβενία, την Αυστρία και την Σουηδία.

Η εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten έγραψε πως η βολική τοποθεσία (των εκτάσεων που αγοράστηκαν στην Βοσνία) δίνει στους ισλαμιστές την ευκαιρία να εισέλθουν στη ζώνη Σένγκεν. Επίσης, υπάρχουν ακόμη μεγάλα αποθέματα οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή, από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους ισλαμιστές για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Ιταλία αντιτάχθηκε από την αρχή στην πολιτική για τους πρόσφυγες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Η εφημερίδα τονίζει πως οι ισλαμιστές ίσως προσπαθήσουν να εξάγουν τον νόμο της Σαρίας έξω από τη Βοσνία, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυτό αποτελεί σημαντική απειλή ασφάλειας για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Sputnik, Ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κόεντερς δήλωσε πως η ασφάλεια της Ευρώπης κινδυνεύει κυρίως από αυτούς που επιστρέφουν από τις εμπόλεμες ζώνες, όπου πολεμούσαν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Άλλωστε, 5000 Ευρωπαίοι πολεμούν στην Συρία και το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.



Με πληροφορίες από το sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου