Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κατάσχονται τα πολύτιμα αντικείμενα των προσφύγων στην Ελβετία, όπως και στη Δανία

Το παράδειγμα της Δανίας ακολουθεί και η Ελβετία, η οποία θα προχωρεί σε κατάσχεση των πολύτιμων αντικειμένων και των μετρητών που θα έχουν οι πρόσφυγες που θα μένουν στο έδαφός της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βρετανικής εφημερίδας Guardian όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να μείνουν στην Ελβετία, θα υποχρεώνονται να παραδίδουν τα μετρητά και τα πολύτιμα αντικείμενα που διαθέτουν και είναι αξίας άνω των 1000 Ελβετικών φράγκων (912 ευρώ).

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση της Ελβετίας ελπίζει να χρηματοδοτήσει το κόστος  παραμονής των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελβετία.

Μάλιστα, κάθε κατάσχεση θα συνοδεύεται και από απόδειξη, ώστε αν οι αλλοδαποί αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την Ελβετία εντός 7 μηνών, θα τους επιστρέφονται τα κατασχεθέντα.

Πολλές ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες θεωρούν πως το μέτρο είναι υποτιμητικό για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς τους αφήνει με ελάχιστα χρήματα να προσπαθούν να επιζήσουν στην Ελβετία.

Επίσης, εάν οι αλλοδαποί καταφέρουν να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα και αρχίσουν να εργάζονται, τότε καλούνται να πληρώνουν μέχρι και το 10% του μισθού τους στην Ελβετία, μέχρι να συμπληρωθούν τα 15.000 φράγκα, που είναι το ποσό που η Ελβετία υποστηρίζει πως της κοστίζει κάθε πρόσφυγας – μετανάστης. Η αποπληρωμή αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια.

Θυμίζουμε πως η Δανία ήταν η πρώτη χώρα που προχώρησε σε ένα παρόμοιο μέτρο κατά των προσφύγων – μεταναστών, με κατάσχεση των μετρητών και των πολύτιμων αντικειμένων που διαθέτουν.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο άρθρο:
Κατάσχονται τα κοσμήματα των μεταναστών στην Δανία για την κάλυψη των εξόδων τους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου